cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

1458: Gabriel Moguer

Gabriel Moguer, pintor del gòtic mallorquí, era generosament pagat de les arques reials per la seva feina artística en el retaule de la capella de Santa Pixeris, de l'oratori de l'Almudaina, on representava, dins el seu estil característic, sant Jordi i sant Vital. Aquest sant Vital, dit també Vidal, fou un màrtir del segle I, un dels primers cristians de la regió milanesa. Nascut a Ràvena, és el patró d'aquesta ciutat. El nom ha passat a ser llinatge en el nostre àmbit històric a partir del 946 i ha adoptat diferents grafies com Vidala, Vidales, Vidalet i Vidaló. El llinatge més freqüent a les Balears, encara en ple ús, és Vidal. Moguer treballà a molts indrets de Palma i poblacions com Inca, Selva, Campos, Pollença, etc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Capó, fa mes de 11 anys

L'autor de l'estudi sobre els llinatges era Gabriel Mestre Oliver.

Valoració:0menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 11 anys

El llinatge català més freqüent a Mallorca és Oliver, seguit de Serra, Barceló, Ferrer, Pons, Mas, Riera, Rosselló i Vidal.
Segons el col·lecionable Poble a Poble, any 1988 o 1989, del Grup Serra, 3967 mallorquins es deien Oliver de primer llinatge i 3030 es deien Vidal.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente