muy nuboso
  • Màx: 11.48°
  • Mín: 7.77°
11°

Confrontació

Milenars de persones sortiren ahir als carrers de l'Estat contra la reforma laboral. A Mallorca, la mobilització també va ser exitosa per als convocants, després de la foradada de la vaga general de maig de 2011 i dels darrers primers de maig. La reforma, combinada amb les retallades del Govern balear en sanitat i educació, més les polèmiques mesures en turisme i comerç, medi ambient i cultura, fonamenten les bases per a una contestació social dura i perllongada.

Aquesta tensió ja es veu en la desafortunada guerra de denúncies amb les quals s'amenacen tot un president autonòmic i un líder sindical. És inversemblant que Bauzá vulgui dur a la barra Bravo perquè li va dir "feixista" en resposta al fet que ell afirmàs que els agents socials s'havien acostumat a viure de "posar la mà". Ara no és temps d'aquestes ‘batalletes'.

Tot indica que s'aproximen temps de grans dificultats, en què el Govern hauria d'escoltar la ciutadania i estar al seu costat. Però quan Bauzá diu que ja ho està fent, això, la confrontació es presumeix màxima en una terra fins ara avesada al diàleg i a la tranquil·litat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.