cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

La democràcia inexplorada

Estrenat diumenge, ahir repetien al canal National Geographic l'episodi dedicat als Germans Musulmans de la sèrie Dins de..., però veient la xarxa d'una vintena d'hospitals d'avançadíssima tecnologia i oberts a tota la població que mantenen al Caire hom pensa que es tracta d'un reportatge sobre la medicina als Estats Units.

Amb més d'un milió de simpatitzants només a Egipte, els Germans Musulmans (sempre pacífics) han aconseguit que l'assistència mèdica tingui, a molts països islàmics, un tercer sector, afegit a la medicina privada o a l'estranger (per a les classes dirigents) i a la medicina pública (per a les classes mitjanes, però on regeix el pagament de tots els serveis, des dels embenats fins als llits): el que ells patrocinen i paguen, esprement el principi alcorànic (el sacat) que obliga els rics a ajudar els pobres.

(Em sona d'algun lloc que això també ho prediquen altres religions...). A part de la xarxa assistencial que mantenen, en estats que mai no han estat del benestar, ara es repensen com intervenir en la vida política, amb els dubtes que hi confessa un dels seus clergues: "La democràcia (a Egipte) és un terreny inexplorat per a tots".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.