algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Ja queden poques escoles sense hort

A les Illes Balears, des de fa més de 15 anys, els centres d'Educació Infantil i Primària, sobretot, realitzen experiències de treball relacionades amb l'agricultura ecològica a través dels horts escolars. Actualment ja són pocs els centres que no disposen d'un hortet com a eina educativa.

Els objectius que s'hi treballen són molts i variats: des de promoure hàbits d'alimentació saludable fins a conèixer els avantatges de l'horticultura ecològica i valorar el treball en equip, entre altres.

L'educació ha de contribuir al desenvolupament de competències, a part d'impartir continguts concrets. Aquestes competències són habilitats personals que permeten a l'alumne integrar-se amb èxit a la vida adulta. Es basen en un ensenyament interdisciplinari i pràctic, més que en l'acumulació de coneixements.

A més a més, tenim altres programes i projectes que complementen aquesta tasca educativa dels horts escolars, com és el programa L'escola al mercat, que pretén corregir els mals hàbits alimentaris dels més joves mitjançant una promoció del consum de fruites i hortalisses i d'hàbits de consum més saludables i responsables (consum més sostenible basat en productes locals i de temporada).

Berenar saludable a casa i a l'escola és un projecte de promoció i educació per a la salut elaborat per la Direcció General de Salut Pública, juntament amb la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca, al qual donam un especial suport perquè té com a objectiu fomentar i millorar els hàbits alimentaris.

Per altra part, el Camp d'Aprenentatge de Son Ferriol col·labora des de fa temps amb aquells centres educatius que tenen hort ecològic escolar o amb aquells que el volen muntar. La col·laboració es fa des de l'assessorament teòric i pràctic. A més, també inclou la provisió de planters per a l'hort.

Per tant, els horts escolars contribueixen a millorar l'educació d'hàbits saludables en els infants i joves, i fins i tot repercuteixen en la nutrició de les famílies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 12 anys

Segons en Mateu Morro s'agricultura ecològica és senzillament sa tradicional i probablement té raó

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente