nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

Política turística?

En moltes ocasions hem criticat l'actitud d'alguns hotelers que pretenien que l'acció política en matèria turística es limitàs a la promoció de les nostres illes. De fet, en els moments en què el Govern de les Illes Balears ha volgut marcar una política turística, ha estat quan hi ha hagut una resposta, més o menys contundent, del sector hoteler més conservador, més liberal o més desconfiat dels coneixements de l'Administració pública.

Ara els hotelers callen, no critiquen, estan tranquils... Per què? Perquè no hi ha política turística. L'actual consellera de Turisme ha tengut l'habilitat d'eliminar programes, de minvar els recursos per a la creació de l'oferta turística, de no prendre decisions en positiu, d'assumir compromisos i no complir-los, de tirar pilotes fora, de desplaçar queixes a altres institucions..., però... no ha estat molesta per al sector hoteler, ni molesta, ni no molesta, simplement no hi ha estat.

El president Antich sap què és gestionar una conselleria de Turisme en un permanent torcebraç amb el sector i, potser per això, ha designat una consellera que arribava de Menorca amb l'aura de la bona gestió, i s'ha demostrat que no és el mateix gestionar un consell d'una illa amb no més de 100.000 habitants (un barri de Palma), que una gran àrea d'un govern que té la seu central a Mallorca i que requereix, com a mínim, saber qui és qui, analitzar el teu programa electoral, identificar els teus suports, fer un pla de treball, etc. I aquí no vull pecar de centralista mallorquí. Altres consellers arribats de Menorca -el conseller Moragues, per exemple-, altres diputats -Ramon Orfila o Joan Francesc López Casasnovas- i altres càrrecs de responsabilitat han fet petits els mallorquins.

No es tracta, doncs, de racisme illenc, es tracta de competència per assumir una responsabilitat.
Aquests dies a Fitur tornarem a mostrar un gran estand buit, buit de polítiques de generació d'oferta turística, buit d'accions de dinamització del sector, buit d'identificació dels nostres principals atractius turístics, buit de planificació del model turístic que volem, buit d'interrelació entre turisme, cultura i indústries creatives, buit de promoció de determinats elements que ens han de servir per variar els turistes que se senten atrets per les nostres illes, etc.
I gestionar una àrea amb tanta buidor entristeix qualsevol dels que creiem en governs decidits, de progrés, assenyats, amb coses a dir i a fer. Quina diferència, si no, hi ha entre l'actual Conselleria de Turisme i la de governs anteriors d'altres signes polítics? Quina política nova s'hi ha introduït? Quina planificació es fa a curt, mitjan i llarg termini? I, a més, pel camí queden els cadàvers: els cadàvers d'Un hivern a Mallorca, de la finalment rescatada Challenge, de la promoció d'activitats culturals, etc. Alerta, i vull dir que si es fa una planificació, estudiada i lògica, que determini que aquestes activitats s'han d'eliminar, serà perfecta, però aquí no hi ha ni planificació, ni estudi, ni lògica.

Llàstima que, segons l'ambient que es respira dins molts de cercles progressistes, del sector turístic i periodístic, sembli, molt al contrari de l'estil del president Antich, que la titular de Turisme només té el cap pensant en la successió del president i l'assoliment del poder. Com diria aquell, potser ara no toca. Ara toca, governar i resoldre problemes, no esquivar-los i/o ignorar-los, perquè això és abandonar les funcions implícites al càrrec i per les quals els ciutadans pagam el seu sou. Entre una cosa i l'altra potser si es tracta d'estalviar es pot eliminar la Conselleria i deixar-la en una delegació, no?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xisco Mas, fa mes de 12 anys

Aquesta vegada no passarà com al 2009 i tots els treballaodrs de l'hosteleria aniran a votar. No hi haurà confiança.

Valoració:1menosmas
Per milionetis, fa mes de 12 anys

I després anuncien milions i milions en promoció turística? On són?

Valoració:1menosmas
Per Laura, fa mes de 12 anys

És que això de voler ser de turisme i treball.....lleva eficiència

Valoració:1menosmas
Per Temps passat, fa mes de 12 anys

Celesti Alomar, Cladera, vos enyoram!!!!!

Valoració:0menosmas
Per Una mes, fa mes de 12 anys

Enhorabona, avui has estat valent i tristament l'has encertads.

Valoració:7menosmas
Per Miquel Pujol, fa mes de 12 anys

Tens mes rao que un sant. Des de Turisme han llevat l'ajut a l'historic toni torrens per fer el sant antoni a gracia, diuen que no subvencionaran els festivals de pollença i valldemossa, no paguen als organitzadors de "un hivern a mallorca", etc. Un desastre!!!!!

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente