nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Terratrèmol lleu, avís important

Les institucions han de coordinar al màxim els òrgans de direcció i diferents competències davant qualsevol perill

El terratrèmol que es registrà ahir a la badia de Palma, d'escassa importància sísmica, ha de servir d'avís a les institucions perquè tots els sistemes d'emergències i la seva coordinació han d'estar perfectament articulats, coordinats i preparats davant qualsevol contingència.

La divisió de funcions entre les diferents institucions així ho recomana. Per exemple, els Bombers de Palma depenen de Cort, mentre que els de la Part Forana estan a les ordres del Consell. Aquesta darrera institució també té a les ordres els serveis d'emergències de Mallorca, encara que després de la dimissió de Joan Lladó com a conseller d'Interior les funcions han estat assumides per Miquel Rosselló, que desenvolupa també altres tasques.

A més, la coordinació general correspon a la Conselleria d'Interior del Govern autonòmic (Pilar Costa); en canvi, les forces de seguretat són responsabilitat de Delegació del Govern. És convenient que tot aquest entrellat funcioni a la prefecció. L'articulació orgànica ja existeix, però és suficientment sòlida?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.