cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
20°

Nou augment de l'atur

Fan falta solucions imaginatives per afrontar la conjuntura actual i no només esperar que millori la situació exterior

Encara que la caiguda de l'ocupació s'ha començat a moderar, tot i que ja s'albira la sortida al final del túnel, el cert és que aquest desembre l'atur ha continuat creixent i que el balanç d'aquest terrible 2009 no ha pogut ser més negatiu. A les Balears ja hi ha més de 91.000 persones sense feina, una xifra com no s'havia conegut mai, si bé no s'ha arribat als cent mil desocupats que auguraven algunes previsions fa només mig any.

En el conjunt de l'Estat ja es freguen els quatre milions. Zapatero i el seu Govern tenen una tasca ingent per endavant per redreçar la situació, que ja no pot ser més desconcertant. Es tracta de dades que, comparativament i salvant les distàncies històriques, ja són semblants i fins i tot superiors als efectes, als Estats Units i a Europa, del terrible crac de 1929 durant els anys trenta.

Calen polítiques intel·ligents i imaginatives per canviar la conjuntura. És imprescindible treure forces d'on sigui per injectar optimisme i animar els inversors durant aquest 2010 o el futur immediat pot ser molt negre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Big-bang, fa mes de 13 anys
Hi ha gent que prega perquè tot faci un pet. Llavors les rates abandonarien d´una vegada l´illa! Quina tranquil·litat·
Ja s´ espolsaran per menjar figues, si és que ens n´han deixades qualcuna.
Valoració:4menosmas
Per Solidari a la força és ser solidari?, fa mes de 13 anys
Que venguin el Palauet i que facin caritat. I fins quan?
Fins que les gallines trauran dents!
Valoració:4menosmas
Per Mateu, fa mes de 13 anys
Si vengueren aquí perquè hi havia feina, ara que no 'hi ha que s'entornin.

O perquè un dia deixaren la seva terra ara ja els de mantenir fins a la consumació dels segles?

Varen fer feina, se'ls va pagar religiosament, Idò ja està. Prou.

I consti que ja sé que n'hi ha molts que pensen "que pobra gent, no volen aprendre mallorquí, però que quedin que nosaltres els pagarem el beure" Idò posau mans vermelles, que els vostres néts en pagaran es conseqüències.

Jo, per la meva edat, ja no ho veuré, però és com si ho veiés. Clar, molt clar.
Valoració:2menosmas
Per tià, fa mes de 13 anys
que si en sortirem amb + europa que si imaginacio totnteries de la crisis si surt fent feina i més feina i qui no en tengui que sa la crei.
Valoració:2menosmas
Per Anticapitalista, fa mes de 13 anys
Que paguin la crisi els rics que per això l'han generada. Aquesta és l'unica proposta imaginativa: ells han inflat les bimbolles que han possibilitat que la gent no pagués les hipoteques, ells han demanat sempre la contenció salarial (i encara la demanen ) que ha provocat la crisi per manca de poder adquisitiu.
La fòrmula és clara: la reducció de la jornada laboral a 32 hores mantenint el poder adquisitiu, l'abolició de les hores extra i el repartiment del treball existent.
La pitjor reducció de la jornada laboral en aquest pais ja està en marxa i es manifesta amb la desocupació que s'incrementa cada vegada més. Aquesta reducció de jornada s'ha de socialitzar, perquè a les Balears tenim les jornades laborals més llargues d'Europa i no podem seguir per aquest camí que condueix a fer malbé els recursos i les persones.
Valoració:2menosmas
Per Desitjos, fa mes de 13 anys
Això, hauria de millorar la situació exterior i que se n´anassin a fer feina a l´estranger. Mallorca també hi guanyaria en economia i tranquil·litat!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente