algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

Una escola sense escola...?

L'Escola Municipal de Mallorquí està sentenciada. Aquesta és la impressió que en tenim els seus professors i professores.
Davant la proximitat de l'inici del curs 2007-2008 de l'Escola Municipal de Mallorquí, els professors volem reiterar la nostra preocupació per l'estancament en què es troben les negociacions per solucionar els problemes d'infraestructura que pateix l'Escola. No hem rebut el suport que esperàvem de l'Ajuntament de Manacor, que és el responsable del funcionament de l'Escola, ni tampoc del Patronat d'aquest centre, que pensam que està excessivament polititzat i en el qual no hi ha representació del professorat.

Ens trobam en una situació difícil, que arrossegam d'ençà que el març de 2004 va caure part de la teulada de l'edifici que aleshores era la seu de l'Escola, al carrer de Lepant, número 2. Des de llavors, ens veim forçats a fer classes per diferents edificis manllevats. Per no tenir, no tenim ni un espai propi i en condicions per fer les reunions del claustre. Gairebé tota la documentació de l'Escola ha passat a l'Arxiu Municipal, però la resta de material (audiovisual, quadres, escultures, vestits dels Cossiers, etc.) l'hem hagut de guardar en diverses cases particulars per evitar que es faci malbé. L'Ajuntament no ha sabut trobar un espai, encara que fos provisional, per guardar-hi el material i el mobiliari de l'Escola, que no es pot espenyar de cap manera perquè és patrimoni de tots els manacorins.

Però el que ens va saber més greu va ser veure que el terreny on estava ubicada l'Escola (juntament amb el Centre d'Adults i la Brigada Municipal) es va cedir a una altra administració, que l'esbucarà i hi construirà de bell nou. No entenem per què l'Ajuntament cedeix uns terrenys tan aprofitables quan Manacor està tan mancada d'espais educatius i culturals.

A més de tot això, moltes iniciatives nostres com exposicions, tallers, conferències, projectes... queden tan sols en forma d'idees; no les podem dur endavant per manca d'una infraestructura adient i d'un edifici, com té qualsevol escola o associació o col·lectiu de qualsevol mena.

Una escola sense edifici és realment una escola?
Nosaltres pensam que una escola no és exclusivament un edifici, però tampoc no és únicament professorat i alumnat. Hi ha alguna cosa més. Cal una seu, un punt de trobada, un lloc físic que tothom identifiqui; adesiara cal «tocar mare».

Tot i les condicions tan adverses, hem demostrat prou que estam vius: no ens hem aturat; creim en la cultura, creim en la lluita per la nostra llengua i en la necessitat, ara més que mai, de fer valer la nostra identitat. Si no hi creguéssim, no hauríem fet tanta feina durant tants d'anys.

El desànim que patim ens l'ha provocat un Ajuntament que no ha tengut la voluntat política de trobar una solució definitiva a la manca de local de l'Escola Municipal de Mallorquí, que tant prestigi ha aportat al nostre municipi. Tenim la impressió que l'Escola, després de viure esplendors envejables durant anys molt més difícils per a la cultura i la normalització de la nostra llengua, ara es veu totalment arraconada i ferida. Davant la inoperància de l'Ajuntament, hem arribat a sentir que feim més nosa que falta.

Amb aquest escrit volem fer una crida a la població perquè ens ajudi a exigir a l'Ajuntament de Manacor un EDIFICI com cal i en condicions adequades per fer-hi tota la tasca docent i divulgativa que duim a terme els professors i professores d'aquesta Escola des de l'any 1973, que en això sí que encara tenim il·lusió.

El professorat de l'Escola Municipal de Mallorquí.
Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.