algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Al Qaeda ataca

L'atac suïcida d'Al Qaeda al Iemen que ha costat la vida a set turistes espanyols constitueix la més clara constatació que l'organització de Bin Laden segueix amb la seva embogida ofensiva contra Occident i que fa mal allà on pot. Està clar que Al Qaeda ha preparat els atacs amb deteniment precisament quan comença la temporada turística estival. De moment ja han aconeguit posar la Gran Bretanya en estat d'alerta i, amb la matança del Iemen, dur la preocupació a la comunitat internacional. Llançar suïcides contra turistes implica un cop duríssim a l'economia de molts països, entre ells l'Estat espanyol. Els fanàtics de Bin Laden continuen amb la seva estratègia de la por. Saben que poden canviar els costums de milers i milers de persones que, davant l'actual conjuntura s'estimaran més no viatjar. També després de la mort de sis soltdats espanyols al Líban, va créixer la psicosi que els seguidors de Bin Laden continuen tenint com a objectiu els espanyols. No obstant això, i en principi, sembla que els turistes morts al Iemen foren elegits a l'atzar pel suïcida, el qual cercaria repercussió internacional amb independència de la nacionalitat de les víctimes.

En tot cas, no cal abaixar la guàrdia i retre's davant el pànic. Cada persona que suspengui les seves vacances per aquests fets dóna ales a Bin Laden i els seus fanàtics. No hi ha pitjor derrota per a ells que comprovar que els seus actes de fanatisme no serveixen de res. I en paral·lel s'ha d'incrementar el suport a les forces de seguretat perquè vagin acabant amb aquestes xarxes de fanàtics.

És evident que els atemptats protagonitzats avui dia per Al Qaeda demostren una estructura organitzativa molt inferior a la de fa un lustre. Els seus objectius són cada cop més «fàcils»: ataquen pacífics i indefensos turistes que visiten un país musulmà, que perjudiquen i empobreixen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.