nubes dispersas
  • Màx: 18.17°
  • Mín: 8.69°
18°

El pacte de Sant Guillem

En ambients polítics s'afirma que el pacte de centreesquerra se signarà solemnement el pròxim dilluns, dia de Sant Guillem, en la qual cosa podria ser batejat amb el nom del dia en què s'assoleixi l'acord definitiu. Tot i així, ara mateix el procés passa per una conjuntura de fredor perquè queden punts importants per tancar. El ple del Parlament que ha d'elegir el president de la institució serà el pròxim dia 26, dia de Sant Pelai.

Les presidències, clau
En les negociacions que duen a terme el PSIB i UM, i sempre que sorgeix algun problema, els nacionalistes de centre recorden als socialistes que aquests assumiran les presidències de les tres institucions: Govern, Consell i Cort i que, en conseqüència, han de ser «generosos» amb les exigències que els fan. Com és lògic, en el «fragor» de la negociació, «a vegades el PSIB s'oblida que ha aconseguit el més important».

Esperança pepera
Dins el Partit Popular se segueix amb molta intensitat la negociació entre unionistes i socialistes. Ahir es feien càbales de perquè UM encara no s'ha pronunciat sobre la proposta del PP, que li va ser formulada la setmana passada. Això voldria dir, en principi, segons l'òptica popular, que «resta encara una possibilitat d'arribar a un acord amb UM. Petita, però real». Els populars confien que «qualque acte de prepotència» de persones pròximes a Antich podria fer capgirar la balança. L'expectació per ara és enorme. Mentrestant, la negociació del centreesquerra continua avançant enmig de l'atenta mirada dels conservadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.