algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

La «façana marítima»

Els ciutadans de Palma i les persones que la visiten volen, la immensa majoria, poder gaudir d'espais oberts per on passejar, i si estan situats davant la mar, millor. En aquest sentit, és un disbarat el que s'ha deixat fer a l'antiga barriada pesquera del Portitxol -on s'ha permès la construcció d'edificis de grans altures destinats a habitatges de luxe- i el que es pretén fer ara al solar que comprèn des del baluard del Príncep fins a l'extrem del carrer Joan Maragall, l'anomenada «façana marítima».

I és que no té gens de lògica que s'esbuquin els edificis militars i que s'iniciï un expedient per construir-ne uns altres de similars molt a prop i també en primera línia. No serem nosaltres els que qüestionem la necessitat d'un palau de congressos, però sí que s'hagi de construir davant de la mar, incorporant un centre comercial i un hotel de nova planta. També és més que dubtós que el centre d'interpretació del centre històric s'hagi d'aixecar en aquest solar, quan encara no se sap què fer amb l'edifici de Gesa, si és que finalment se n'aprova la protecció.

Fins fa molt poc, Palma vivia d'esquena a la badia i amb el bosc de Bellver com a zona d'esbarjo gairebé única. Però les coses han canviat aquests darrers temps gràcies a una millor conscienciació del que ha de ser una ciutat moderna i, també, als majors pressuposts que maneja l'Ajuntament obtinguts de les requalificacions i les llicències. Per aquesta raó, resulta tan insòlit com sospitós el projecte carregat d'edificis de tota casta que l'equip de govern del Partit Popular volia imposar fort i no et moguis als seus ciutadans, quan la «façana marítima» pot engrandir el parc de la Mar i els trams del passeig marítim que transcorren al costat del vials destinats al trànsit rodat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.