algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Zapatero es compromet amb Balears

Sempre haurem d'agrair a la diputada popular Maria Salom la seva habilitat per forçar el president Zapatero a reconèixer que les Balears necessiten més finançament en el debat de política general. Es veu que el Parlament balear, en el qual Salom va ser portaveu, és una bona escola i la política inquera va saber elegir el moment precís per treure el nom de Balears des del seu escó i implicar-hi el president del Govern. Ara cal esperar que Zapatero compleixi i ajudi a eixugar el dèficit en Sanitat i Educació, que ja comença a ofegar les arques de la Comunitat Autònoma.

Aquesta habilitat de Salom contrasta amb la confusió i la demagògia d'un Mariano Rajoy que ahir féu una passa més per mantenir el seu partit a l'oposició per molt de temps. La seva acusació contra Zapatero de «trair els morts» per la seva política antiterrorista destinada a aconseguir la pau a Euskadi està fora de to i no mira cap al futur, que és el pitjor que pot fer un dirigent polític. Cercar la pau des de l'aplicació vigorosa de la llei no és cap traïció, sinó un deure, sobretot cap als vius, que són els que desitgen acabar amb la inseguretat i la violència.

Rajoy no ha d'oblidar que un atemptat terrorista va ser clau fa catorze mesos perquè el PP perdés el poder, i que en una qüestió tan delicada i difícil els ciutadans només entenen el llenguatge del tacte i la moderació. Però un Rajoy crispat i encès tractà de debilitar el Govern pel lloc on el conjunt de la societat vol que se senti més fort, amb més suport i amb el màxim consens possible.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.