nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

La Platja de Palma

La Platja de Palma camina cap a una transformació integral. L'enteniment del Govern balear amb el central i amb els ajuntaments de Palma i Llucmajor pot suposar la transformació de tota la zona compresa entre la platja i l'autopista, amb l'habilitació de camps de golf, espais verds, embelliment general de l'indret, construcció d'un edifici singular i, fins i tot, tramvia. Es tracta d'un projecte ambiciós destinat a intentar prestigiar una zona d'enormes proporcions, que es desenvolupà en els anys 60 i que necessita una molt forta inversió per mantenir un prestigi que podria perdre a causa de la massificació i l'envelliment de part de la seva immensa planta hotelera.

Però davant aquest macroplà, el que cal demanar al Govern balear i a la resta d'institucions implicades és que la Platja de Palma sigui dotada d'una personalitat pròpia i molt mallorquina. El cas de l'edifici emblemàtic és prou clar: ha de ser una construcció que s'identifiqui tot d'una amb Mallorca i que es pugui convertir en un dels símbols de l'Illa, no que sigui intercanviable amb els edificis de Miami o Hawaii.

Un altre punt polèmic és el dels camps de golf, que s'ubicarien a la part posterior de l'àrea turística. Una inversió intel·ligent a la Platja de Palma és la que sigui capaç d'obrir la zona a la resta de ciutadans de Palma i del conjunt de Mallorca, i no només als turistes, fet que resultaria molt positiu durant la temporada baixa. A l'hivern, i sobretot a partir de l'horabaixa, bona part de la Platja de Palma sembla avui en dia un desert. I això és el que ha de superar el pla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.