cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
16°

Salut mental

Sr. director: Després dels dos últims anys de gestió de Gesma en Salut Mental, els professionals d'aquesta àrea volem expressar la nostra preocupació per l'atenció que els usuaris en salut mental estan rebent en aquests moments: 1: Les unitats de Salut Mental de Gesma es troben infradotades de personal segons totes les recomanacions tècniques, i les llistes d'espera són inacceptables (exemple recent: més de tres mesos d'espera per a una cita preferent).

2: S'ha procedit al tancament de llits d'hospitalització breu de l'Hospital Psiquiàtric sense una planificació adequada, cosa que obliga alguns dels pacients del sector Gesma a esperar llit d'ingrés als passadissos d'observació de l'àrea d'Urgències de l'hospital Son Dureta.

3: L'àrea més important de reforma del Psiquiàtric per a la rehabilitació i desinstitucionalització de pacients està coordinada per una persona sense experiència prèvia en rehabilitació.

4: El subdirector de l'àrea de Salut Mental de Gesma, el coordinador del servei d'Urgències/gestió de casos psiquiàtrics i l'adjunta d'infermeria no tenen titulació i experiència prèvia en psiquiatria.

5: Vam recórrer a l'opinió pública davant de les reiterades negatives de part de l'actual directiva de Gesma per solucionar tècnicament els problemes que es van acumulant i establir els camins apropiats per resoldre'ls.

En aquestes condicions, ens precoupa que la Reforma en Salut Mental no es realitzi amb unes mínimes garanties de qualitat que realment millori l'atenció als pacients i les seves famílies, que tan necessitats n'estan.

Ovidio Fernández Alonso i 41 firmes més. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.