cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
33°

Ca los Cans o Ca los Camps?

Ara farà dos anys, preparant una excursió a l'ermita de Betlem, vaig veure a l'Atles de la Gran Enciclopèdia de Mallorca que a l'indret en qüestió hi sortia escrit, si no ho record malament, Punta de ca los Camps i això em va fer plantejar quin deu ésser el topònim correcte.

L'article del senyor Bartomeu Fiol del passat divendres dia 18 al DdB, que tractava sobre aquest nom de lloc, tot i que no des del mateix caire, em va recordar la incògnita. Com que tenc l'Atles esmentat a enquadernar, vaig cercar al tom corresponent de Camins i Paisatges de Gaspar Valero i Martí (Edit. Olañeta 1993) la citada excursió per si n'hi trobava cap fotocòpia. No hi va ser, però al mapa en què es marca l'itinerari, que és una reproducció del Mapa Topográfico Nacional del Instituto Geográfico Nacional (d'aquells fulls grossos que es venien a Capitania), hi ve assenyalat l'indret com a Ca los Camps indicant la cala.

Els indicadors de carretera que fa pocs anys hi posaren amb la inscripció Ca los Cans estan arrabassats o ratllats, és de suposar que perquè algunes persones no estan d'acord amb el que diuen. Altres atles i mapes com citava el Sr. Fiol tenen escrit el topònim Ca los Cans.

Aquest indret és un lloc que freqüent molt i, per tant, m'agradaria conèixer"ne la denominació precisa. Si tal com es demanava a l'article algú ens ho pot aclarir, li estaria molt agraït.

Guillem Villalonga i Jaume. Colònia de Sant Pere.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.