algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Quina bufetada a la pagesia mallorquina!

Indignant i ofensiu és el tractament que fa Madrid del tan malmenat camp mallorquí. A la vista està. Com si no hi hagués hagut enguany ni sequera ni calabruixades a l'illa de Mallorca. Res. Com sempre. Una misèria.

L'aportació madrilenya que es preveu aplicar a les necessitats que té enguany la pagesia mallorquina no arriba ni al 10% de les pèrdues calculades. ¿D'on es pensen que n'ha de sortir el 90% i busques restant? ¿Altre cop de les nostres ben escurades butxaques? Això ja és massa!

Mentre Madrid continua abocant tones i més tones de gent famosa a les nostres platges, i està fent arribar al nostre territori figures de renom en el camp d'aquesta publicitat enganyosa que comporten molts dels nostres visitants, Madrid mateix està donant l'esquena al camp mallorquí, aïradament i sense gens ni mica de vergonya. És com si envergàs, en ple estiu, una bona bufetada a les galtes suades de la gent pagesa de Mallorca. Des del grup parlamentari del PSM-Entesa Nacionalista creim que pagesia ofesa no ha d'anar de coverbos; i que pagesia ferida no pot anar de romanços. Ara calen accions contundents i fermes que espavilin i deixondeixin tanta institució estatal maltractant. No es pot oblidar que una tractorada feta a Mallorca aconseguí llevar d'enmig un conseller d'Agricultura de la nostra terra. ¿No se li ocorre a ningú organitzar una altra tractorada a Madrid, per llevar d'enmig un ministre d'Agricultura tan poc sensible a les necessitats del camp mallorquí? Diuen que en la distància hi ha molts d'oblits. I aquest no n'hauria de ser un més.

És d'esperar que el Partit Popular que governa l'Estat espanyol "i el seu més ínclit representant pagès al davant", no farà anques enrere en aquesta ocasió. I posarà fil a l'agulla, per aconseguir neutralitzar aquesta indignant ofensiva antipagesa provinent de Madrid. El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria d'Agricultura i Pesca, hi està fent molt més del que li correspon. El Govern de l'Estat espanyol s'hi està comportant d'una manera tan indigna que esdevé indignant en gra massa.

Cecili Buele i Ramis. Diputat del PSM-Entesa Nacionalista al Parlament de les Illes Balears

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.