algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
16°

Habilitació per a vianants de Blanquerna

En relació a l'habilitació per a vianants de Blanquerna, com a veí de la zona, voldria fer una sèrie de puntualitzacions als qui s'oposen rotundamente a aquesta iniciativa: En primer lloc contestar a la pregunta, suplirà la falta d'espais verds, el tros de carrer que es vol habilitar per a vianants? formulada per una veïna del barri dia 2 d'agost en la secció que Vd dirigeix: Rotundamente SÍ, mínimament però SÍ. Siguem objectius i fem una ullada al nostre voltant. La barriada de Bons Aires disposa únicament segons el vigent PGOU de les següents «zones verdes» o àrees d'espais lliures públics: el carrer Institut Balear més popularment conegut per plaça del Tub; la falca existent devora l'antic canòdrom, entre els carrer Carles I i Llorenç Cerdà, i finalment els «quatre cantons» situats en la mal denominada (no és més que una confluència de carrers) plaça Santa Pagesa.

Les dues primeres zones mencionades, encara que molts se'n sorprenguin, també corresponen al barri de Bons Aires i coincidiran que no és precisament el que podríem anomenar el nucli de major activitat residencial i comercial. Per tant, crec sincerament que tota mesura encaminada a «esponjar» una zona tan saturada ha de ser rebuda de bon grau, encara que és sabut que tot és millorable.

En segon lloc, he de contestar a les crítiques que alguns comerços expressaven en la premsa, replicant-los que els trams de vianants han suposat per a la barriada quatre àrees més de càrrega i descàrrega, que regulades convenientement (des del meu punt de vista amb horari excessiu) han suposat sobretot l'eliminació de les dobles files i les molèsties que aquestes suposen a les persones usuàries de vehicles particulars estacionats correctament. Sincerament, me pareix inadmissible que un veï hagi de «desesperar» pacientmente al fet que el camió de torn descarregui tota la seva mercaderia.

Per acabar, em remet a les experiències de barris veïns com Arxiduc, on el tram corresponent al carrer Joan Munar de la plaça Alexandre Fleming fou habilitada per a vianants, i valorat molt positivament pels veïn de la zona. Suggeresc una visita un horabaixa qualsevol.

En definitiva, com a ciutadà, crec que les crítiques són desmesurades i que responen únicament a una concepció de la ciutat basada exclusivament en l'ús del cotxe particular. Les ciutats no les fan més humanes ni amables les places o zones verdes sinó les gents que les habiten i poden gaudir-ne.

Jaume Cànaves. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.