algo de nubes
  • Màx: 19.23°
  • Mín: 9.02°
18°

Símils

Sr. director, en l'article Contra l'autodestrucció el Sr. Frontera deia que el símil emprat pel Sr. Avellà en la manifestació del 12-N va desentonar "per ser suaus", i que ell, com a manifestant, se'n volia desvincular rotundament. El símil era que l'assistència a la manifestació d'un diputat o alt càrrec del Partit Popular hauria equivalgut a l'encapçalament per Pinochet d'una manifestació pels drets humans.

Sens dubte el símil fou de mal gust i estava fora de lloc, i així ho expressà el Sr.Frontera amb el seu habitual sentit comú. Potser si el símil hagués tractat d'un bisbe en una manifestació pro avortista, o del Sr. Vidal Quadras en un correllengua, el Sr.Frontera hi hauria estat d'acord.

Record que fa un parell de mesos un metge cremat va insultar miserablement el Sr.Frontera, per comparar l'hospital de Manacor amb certs hospitals romanesos. Crec que una ficada de pota en calent s'hauria de saber passar per alt.

Des d'aquestes pàgines s'han comparat els nacionalismes catalans amb els nacionals franquistes, amb Franco, amb Tejero, i amb els terroristes d'ETA, i ningú no ha piulat! o desvinculat rotundament...

La interpelació d'un símil pot variar molt segons qui en sigui l'autor, una cosa és ficar la pota, i l'altra és la covardia que suposa evitar els adjectius emprant únicament i reiteradament símils insultants.

Llorenç Escales. Cala Figuera

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.