lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°
10°

Unió Mallorquina i la defensa de la terra

Abans de res, crec que els mallorquins estam d'enhorabona davant l'èxit aclaparador que va tenir la manifestació multitudinària en defensa de la terra mallorquina del passat 12 de novembre. Això tira per terra la poca fe i la desconfiança que tenen segons quins nacionalistes ploramiques amb el poble mallorquí. No sé quants en vaig sentir que deien que seria un fracàs, que els mallorquins som molt mals de moure, sobretot si l'assumpte en qüestió no ens afecta la butxaca i més en dia feiner... Idò au: vint-i-cinc mil manifestants en defensa de Mallorca. Vint-i-cinc mil tapamorros als desconfiats en el poble mallorquí. Però, no passeu ànsia: maldament l'èxit fos així de gros, no els sentireu bravejar gens ni mica. No en sentireu cap, que eixampli la pitera ni que sigui per un dia. El pessimisme que duen aferrat és crònic. No té remei ni compostura.

També n'hi ha que es demanen què hi feia, a la manifesació, un partit «de dretes» com UM. No conec la posició oficial d'aquest partit. Però crec que el missatge que més bé s'escau a un partit mallorquí de centre dreta ha de ser que, de creixement econòmic, sí que en volem. Però a força de renovar les obres velles i a força de cercar reduir places velles destinades al turisme magre, per transformar-les en cabuda per al turisme de duros. No pot ser mai que no hi hagi un sector d'hotelers i turoperadors amb visió de futur que no vegin que amb l'actual abús de territori i amb la superpoblació de què és víctima Mallorca, a termini llarg o fins i tot mitjà, acabarem matant la gallina dels ous d'or. És amb aquest sector que ha de cercar entendre's de bon de veres el mallorquinisme de centre-dreta. Si això es fa i es diu, ben segur que l'electorat mallorquí de centre dreta comprendrà el missatge. No es tracta de no créixer pus. Es tracta de créixer bé, no de la manera com permet "més ben dit, com promou" el PP.

Els qui vulguin invertir en més places, tenen l'opció d'invertir pel Carib o pel Nord d'Àfrica, o per la Península. D'aquesta manera faran negoci sense espatllar encara més Mallorca i, al mateix temps, evitaran a la gent d'allà haver d'emigrar per fer feina.

Jordi Caldentey. Manacor

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.