algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La desfeta dels 49

Ara fa uns dies vaig arribar fins a Can Penasso, per un dinar. En tornar cap a Palma, devers les cinc i mitja del capvespre, em vaig veure sorprès, a l'altura de Palmanyola, per una cua de vehicles, l'inici de la qual es perdia a l'horitzó. Jo anava amb moto, així que, a cops de gas, vaig anar avançant tot el possible. Va ser una feina llarga i desagradable, perquè la densitat del trànsit en aquesta carretera és molt alta. Quan era a l'altura de Son Sardina vaig divisar el cap de la cua. Era un cotxe petit de color blanc, que avançava poc a poc tirat sobre la línia, sense donar opció que ningú l'avançàs de forma reglamentària.

Vaig tenir una gran curiositat per veure la cara d'aquell conductor. En el camí dels Reis vaig comprovar el que volia: el cotxe no era tal, sinó un minivehicle de quatre rodes amb motor de 49 centímetres cúbics i placa de ciclomotor. El conductor d'aquesta llauna i el seu acompanyant eren persones joves amb cara d'espant.

Em sembla mentida que la Direcció de Trànsit, sempre tan pevisora dels accidents, doni legalitat a la circulació per carretera d'aquesta mena d'objectes sense quasi bé motor (la meva moto, sense anar més enfora, té '20! vegades més potència que aquest cotxet) a persones que poden ser menors d'edat sense permís de conduir. I és que posen en perill no només la seva vida, sinó la de l'acompanyant i de la gent que es veu obligada a seguir-los.

Això també serveix pel que veim ara cada dia per Palma: motorinos sense potència ni envergadura carregats amb dues persones fent equilibris entre cotxes davant la passivitat total de la Policia Local.

Tot plegat és una barbaritat, que es tradueix en un risc considerable i innecessari. Sembla mentida que la Direcció General de Trànsit doni autorització a aquestes bestieses.

Joan Binimelis Pons. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.