nubes dispersas
  • Màx: 18.29°
  • Mín: 8.69°
18°

Cartes dels lectors

Intèrprets de l'Ajuntament
En resposta al comunicat oficial emès per l'Ajuntament de Palma el passat dimecres 17 d'agost i a les diverses notícies que en tracten, les intèrprets de llengua de signes de l'Ajuntament volem deixar constància i fer pública la nostra posició respecte a tota la informació detallada. El nostre contracte preveia un horari flexible, sense cap horari definit més que estar presents i interpretar tots els actes institucionals i sessions plenàries que ens indicaven des del departament de Protocol, un fet que significava estar disponible les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana. Sempre hem cobert tots els actes que ens han estat sol·licitats i en cap cas hem treballat un sol dia al mes. A més, interpretar no només comporta el temps que es pot veure públicament, sinó que hi ha tota una tasca de preparació i documentació prèvies perquè la interpretació sigui de màxima qualitat. D'altra banda, i pel que fa al sou, en cap moment no en vàrem demanar un augment.

La quantitat de les condicions laborals econòmiques del contracte i la nòmina no coincidia. Per tant, el mes de maig no vàrem rebre cap pujada de sou, simplement a partir del mes d'abril ens varen començar a abonar el que ens tocava. Pel que fa al tema de les repetides queixes, la interpretació requereix un alt nivell de concentració. Interpretar més de 4 hores seguides suposa un detriment de la qualitat de la tasca. L'únic que vam demanar és que durant les sessions plenàries que durassin més de 5 hores, es fes un recés per tal de poder descansar per tornar a oferir una interpretació professional. Les intèrprets que treballàvem a l'Ajuntament estàvem molt contents amb el que s'havia aconseguit com a primera passa d'aquest nou servei i lamentam profundament que d'un dia per l'altre s'hagi volgut suprimir. A partir d'ara, tota la informació pública de l'Ajuntament no arriba al col·lectiu de les persones sordes i s'ha tornat a crear una barrera de comunicació. A més, consideram que la nostra imatge s'ha vist afectada públicament, ja que nosaltres en cap moment no hem abandonat ni hem deixat de fer la nostra tasca.
JOANA CAIMARI COLL. Intèrpret de llengua de signes.

De Felanitx a Can Picafort
Passant pel Cos. Del temperament dels Felanitxers en prenérem bona tassa quan se'ns enfrontaren a pedrades a tot un batalló del Exèrcit Espanyol per allà de maniobres. Tot s'ha de dir que la meitat dels trists soldadets n'estàvem ben contents i a punt estàrem molts de canviar gustosament els nostres inútils fusells per les pedres i sumar-nos a la festa. Ha ha ha. També el tastà per Portocolom el senyor Matas 'Remates' darrerament en un limbo jurídic inexistent. Que les autoritats passin anualment per les forques Caudines del Cos és un sa exercici de democràcia popular sempre que es faci amb gràcia, humor i ironia. El nou Govern es mereix més de dues xiulades lingüístiques, si, i de les altres pot ser també, però no empeses a les males ni insults. Així es perden (perdem) tots els drets. També es mereixia enguany ànneres per a Can Picafort el Sr. Company i casualitats de la vida, oh! No li comparegueren... Pot ser evidenciant que eren els companys d'en Company els que els amollaven any rere any. I espontanis forans també per Felanitx? Ha ha ha. Au va! Ja que hi som, qui s'atreveix a fer de ca de bou (o de bou en vers del pobre animal) al correbou de Fornalutx. Fem un poc més de trull..., ja que hi som. Si sou psicopàticament capaços de parlar en 'castellano' renegant de ser mallorquino o catalanoparlants per un parell de vots, ja podeu anar a fer de "toritos" o de municipardals per allà. Tanmateix...
BERNAT MOREY COLOMAR. Sta Eugènia.

Sobre els incendis forestals d'aquest estiu
Em vaig quedar estorat un dia d'aquest estiu, quan vaig escoltar la nova IB3 Ràdio donant la notícia que el Govern sospitava d'algun treballador forestal o de l'Ibanat com a culpable dels incendis. Crec que aquesta notícia, segons m'han comentat, només l'ha alimentada el diari El Mundo. Val a dir que la vaig sentir el mateix dia que els treballadors de l'Ibanat es queixaven, amb raó, de la manca de personal i material per fer front a l'allau d'incendis.

El Govern de les Illes Balears, el sr. Bauzà i el sr. Company per torna, s'haurien de felicitar per aquesta campanya d'estiu. Per dues raons. La primera per tenir un personal tan professional, eficient, sacrificat i noble per combatre els incendis forestals. Tant els de mitjans d'extinció d'aire com els de terra. Aquestes qualitats tingueren oportunitat de ser demostrades i reconegudes també a Galícia, aquell any de tants incendis devastadors.

La segona és que la prevenció també ha funcionat, com mai. Llevat del cas d'imprudència negligent a l'incendi d'Evissa i del foc fortuït agrícola de Maria de la Salut, gairebé la totalitat dels incendis forestals provocats ho han estat de manera intencionada, per una o diverses persones. Aquests fets, inexistència de focs per negligència, demostren el gran grau de consciència per part de la població del perill de realitzar foc en aquesta època de l'any.

I és aquí on rau el fracàs al caire de la dimissió d'aquest Govern en la lluita contra els incendis. Primer amaguen la realitat de totes totes, després sense ja saber què fer en donen la culpa a qualque treballador forestal a qui no s'ha renovat el contracte. Perquè és clar, IB3 no se l'ha treta del capell aquesta notícia. El Govern hauria d'explicar per quina mena d'indicis o proves es basa per realitzar aquest tipus de greus acusacions, que si bé es pot donar la hipòtesi de que pogués ser així, com se'n poden donar altres, no n'hi ha prou sense proves, per fer-les públiques i afectar així negativament la imatge del col·lectiu que més ha lluitat contra els incendis.
JOAN VICENÇ LILLO COLOMAR. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.