algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Cartes dels lectors

Democràcia? Ja!

A Mallorca resten encara molts d'elements construïts pel franquisme que continuen drets. És incomprensible que després de 34 anys de la mort del dictador i de 31 de l'entrada en vigor de la Constitució haguem de parlar d'aquestes coses. En qualsevol país civilitzat, ja fa anys que hauríen esbucat el monument de la Feixina i si no, com a mínim, n'hauríem retirat l'escut i les inscripcions. Que hagin passat per Palma batles socialistes com Ramon Aguiló (12 anys) i Aina Calvo (2, de moment) i dos més de demòcrates de dretes (Joan Fageda, 12 més, i Catalina Cirer, 2) i cap d'ells no hagi tingut tingut coratge de fer-ho, és que aquí anam ben endarrerits en democràcia.
Antònia Comas. Palma.

Carta al batle de Santanyí

Torna a ser estiu i els mallorquins i turistes estan de nou àvids per visitar les nostres platges. Com vostè ja sap bé, el municipi de Santanyí és una de les destinacions més apreciades perquè s'hi localitzen algunes de les platges més boniques de l'Illa (amb el permís dels habitants d'altres municipis costaners de Mallorca!). Una de les joies de la corona, des del meu punt de vista i el de milers de turistes estrangers i de la resta de l'Estat, o turistes de cap de setmana, és cala Llombards. L'any passat ja vaig remetre una carta al director en la qual posava en coneixement seu els greus problemes de trànsit que cada cap de setmana es repeteixen a cala Llombards i li agraesc molt el cas que va fer de l'esmentada missiva. Però sembla que no vostè no s'ha posat un avís en l'Outlook i s'ha oblidat de donar les mateixes ordres enguany. Els cotxes tornen a estar aparcats a la costa de la platja i arriben fins al pi situat a l'inici de la baixada, malgrat existir sengles línies grogues que prohibeixen l'estacionament de vehicles en ambdós costats de la via. Li deman, per favor, que en cap de setmana, i sempre que sigui possible, hi enviï, devers les 14.00 (l'hora punta), alguna patrulla de la Policia Municipal. Li assegur que en uns quants caps de setmana sortirà rendible als comptes del municipi i, a més, tots els habitants de cala Llombards guanyarem en seguretat.

Ja per acabar, i aprofitant l'avinentesa, m'atreviria a demanar-li una cosa més, Sr. Vidal. Els mateixos cotxes que aparquen a la platja, circulen abans pel carrer principal del nucli de població. Com bé ja sap, aquest carrer principal (avinguda de Cala Llombards) travessa la zona de bars i la pensió hostal. Crec que no seria abusar del consistori demanar-li que es plantejassin la instal·lació de bandes reductores de velocitat en el tram d'avinguda situat entre la pensió Casa Poesía i el bar La Torre. Generalment, els cotxes no solen reduir la marxa en passar per aquest tram, de manera que posen en perill la seguretat de tots els que van al bar a prendre l'aperitiu abans de dinar i, sobretot, la dels nombrosos infants que acompanyen els pares en l'esmentat ritual. Ben segur que la gran majoria de calallombarders li ho agrairan.
Tolo Font Palerm. Palma.

M'agradava tant TV3!

El que passa amb TV3 és una vergonya que fan els polítics, tant del Bloc com del PSOE, l'oposició, l'OCB, etc? Des que tenim la TDT és un despropòsit total. Fins ara ens deixaven veure el TV3-Cat i el 3-24, censurats i sols allò que "ells" volien, però es veu que no en tenen prou: allò que volen és que no hi hagi ningú que pugui veure TV3. Són els únics canals que tenen interferències, tant de so com d'imatge, i el súmmum és que ara els canals analògics tampoc no es veuen bé. Ja passava el mateix amb Catalunya Ràdio i amb Catalunya Música.

Que algú hi faci alguna cosa i que, sobretot, en Martorell i na Terribes deixin el cinisme de fer-nos creure que han millorat l'oferta en català. I en l'apartat de les interferències, tal volta el calvianer Manchado ens en podria dir alguna cosa.Em sap greu, perdonau, però m'agradava tant TV3...
Miquel À.Barceló. Bunyola.

Son Bosc o la inseguretat jurídica

Ho he dit moltes vegades que el nostre entorn, el medi ambient, està ben desprotegit i que és ben vulnerable a les nostres tribulacions humanes. El camp de golf de Son Bosc, que no és res més que una nova mostra de prepotència humana sense esma? Les paraules "inseguretat jurídica" les he sentides de persones que es queixaven de no poder urbanitzar en llocs declarats ANEI (Àrea Natural d'Especial Interès). En canvi, que no és més que "inseguretat jurídica" la desclassificació per part d'un govern del PP d'uns terrenys declarats Parc Natural i aprofitada l'avinentesa per un altre, el del segon Pacte de Progrés, per convertir-lo en camp de golf? I no parlem de la macro-megadesclassificació del parc de Llevant, talment està com talment el deixà el PP. Perquè, amb tot, qui va nomenar Grimalt conseller de Medi Ambient? Com així donar aquesta conselleria, tan important per a la terra, a una UM durant anys aliada i garant de la política més regressiva ambientalment del PP?

De tot s'aprèn, maldament sigui tard: s'està lluny de garantir la seguretat jurídica necessària dels pocs béns naturals protegits que tenim i dels quals gaudim amb aquest govern de Francesc Antich i companyia d'ara.
Joan Vicenç Lillo i Colomar. Alaró.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.