nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
27°

Conferència ePPiscopal

Ja sabíem, des de fa temps, i més en aquesta legislatura, que la jerarquia de l'Església catòlica havia escorat, encara més, cap a la dreta, amb missatges apocalíptics de degradació moral i de manca de llibertats? Tots ells amb sospitosa coincidència amb els de la dreta extrema del Partit Popular.

Ara, i coincidint amb la precampanya electoral dels comicis de març, han tret a la llum pública el seu programa electoral, la seva moral grisa i beata, que és calcada a tot el que predica i vol el Partit Popular? quines casualitats?

Programa contra tot el que suposa diàleg i esforç per acabar amb la violència, mentre aquest no véngui des de la dreta...
Programa contra tot el que siguin llibertats civils, drets socials, ja que van perdent influència moral sobre les ànsies de llibertat que la ciutadania vol, que la gent necessita?

Programa contra els valors que es puguin inculcar als nostres nins i nines, a la nostra joventut, de respecte, de civisme, de convivència democràtica,? de construcció de la societat laica allà on tots i totes hi tenim cabuda?

Programa que enyora allò de l'Espanya «grande?», avisant els partits nacionalistes, que la «sacrosanta unitat» no es questiona?.
Programa, en definitiva, de reivindicació del nacional-catolicisme, que ja crèiem superat. Paraules que anul·len tot el que va significar el Concili Vaticà II, o el que han anat construint gent com el cardenal Tarancón, o el bisbe Teodor Úbeda? Tot molt en línia amb l'obscurantisme que torna amb el papa Benet XVI? Com a cristià i votant d'esquerres, esper que tots els cristians i cristianes que tenien algún dubte de l'escorament definitiu de l'Esglèsia cap a postures d'extrema dreta i de falta de respecte cap a la voluntat popular, cap a les lleis civils, s'ho pensin bé i siguin capaços de votar opcions que realment respectin la llibertat, que lluitin per un canvi real a la nostra societat, de cada vegada més injusta. Que l'Església del poble, aquesta que la jerarquia vol fer callar, vol fer desaparèixer, segueixi actuant? ara més que mai? amb l'esperança que la Bona Nova de Jesús sigui el vertader Programa, i no el Programa del Partit Popular.

Antoni Ballester Munar. (Rebuda per e-mail)

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.