nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
16°

Manifest per un bloc progressista

Com a ciutadans identificats amb els valors del progressisme, el sobiranisme i l'ecologisme, CONSIDERAM que tres anys de Govern del Partit Popular a les Illes Balears, amb el suport imprescindible d'UM, s'han traduït en: 1) Una destrucció ambiental a una escala sense precedents, que amenaça greument el futur, el benestar i la personalitat d'aquest poble. 2) Un seguit d'atacs a la llengua catalana que comencen a invertir el que havien estat tímids avenços en el procés de normalització lingüística. 3) L'atac sistemàtic als serveis públics essencials, en particular l'ensenyament i la sanitat. 4) El tancament d'empreses no vinculades a l'oligopoli de la construcció, la destrucció del teixit industrial, la crisi del model turístic, i la precarització laboral.

Davant aquesta situació, que amenaça d'esdevenir irreversible, ens negam a instal·lar-nos en el desànim, perquè SABEM que és possible capgirar l'escenari polític. Les mobilitzacions d'Eivissa, la bona gestió del pacte d'esquerres i nacionalista en el Consell de Menorca, el ritme creixent de mobilitzacions i la revitalització de la societat civil a Mallorca fan pensar que la derrota del Partit Popular i la reedició dels pactes progressistes és possible perquè respon a la demanda de la part majoritària i més conscient de la societat. Però la fragmentació de l'espai electoral progressista i la tendència a la bipolarització amenacen seriosament que aquesta voluntat pugui tenir expressió en la futura composició de les institucions autonòmiques.

CONSTATAM que les forces polítiques progressistes, nacionalistes i ecologistes, tot i que provenen de tradicions diferents i manifesten objectius finals diferenciats, coincideixen, en la pràctica i en les votacions parlamentàries, en la representació d'uns posicionaments i d'unes reivindicacions que bona part de la societat mallorquina percep com a comunes i pròpies.

OPINAM que l'experiència de la coalició Progressistes per les Illes Balears a les eleccions del 2004 demostrà l'existència d'una forta demanda social favorable a la confluència d'esforços entre les organitzacions polítiques procedents de les diverses tradicions del nacionalisme progressista i l'esquerra alternativa. Les informacions aparegudes sobre l'eventual formació d'un bloc progressista, sobiranista i alternatiu en el qual hi participarien aquests partits, així com persones independents, ens omplen d'il·lusió. Pensam que aquesta és una magnífica idea que hauria d'arribar a bon port perquè enllaça amb una aspiració àmpliament estesa entre la ciutadania. La formació d'aquest bloc, a més d'assegurar la utilitat de tots els vots progressistes, propiciaria la mobilització de centenars de persones que, sense militar en cap partit polític, ens sentim identificats amb les diverses opcions de l'esquerra sobiranista i alternativa. És per això que FEM UNA CRIDA a les organitzacions polítiques PSM-EN, Alternativa EU-EV i ERC perquè, en nom de la causa que ens uneix, donin a aquest poble una alternativa electoral i parlamentària unificada que faci possible un canvi polític cap a una societat més justa, culta i sobirana, i un progrés més sostenible per a les nostres Illes.

Margalida Capellà. (Rebuda per e-mail).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.