algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

El millor tennista de la Història és mallorquí: Rafel Nadal i Parera

A Rafel Nadal se li poden discutir moltes coses i, sobretot, se li poden retreure les seves amistats perilloses. No se li pot negar, però que és el millor tenista masculí de tota la Història. Les dades ho confirmen.

El tennista manacorí Rafel Nadal i Parera ha conquistat aquest diumenge l'Obert d'Austràlia, primer 'Gran eslam' de la temporada, després de remuntar i vèncer en una èpica i històrica final al rus Daniil Medvedev (2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5), una victòria que li atorga el seu 21è 'gran' i que el situa com el tennista masculí més gran de tots els temps. El tennista més llorejat de tots els temps en categoria masculina.

Mai havia remuntat una final d'un 'Gran eslam' anant dos sets per davall, però el de Manacor no hi entén d'estadístiques, només de lluita, de persistència i de no donar-se per vençut. Per això, no ha baixar els braços quan tot semblava perdut, quan ho hagués fet qualsevol altre tennista del circuit, i ha capgirat al seu duel davant el número dos del món per a encaminar-se de manera ferma cap a l'Olimp del tennis mundial.

«Torn a sentir-me viu, estic divertint-me una altra vegada», va reconèixer el de Manacor després de vèncer en semifinals a l'italià Matteo Berrettini. I sobreviure va ser el que va fer davant un gairebé autòmat Medvedev, obstinat a retornar totes i cadascuna de les pilotes que li enviava el mallorquí fins la resurrecció d'aquest en el tercer parcial.

Una partida d'escacs que ha caigut finalment del costat de l'home amb més fortalesa psicològica del circuit, al qual ni la greu lesió al peu ni tots els obstacles que l'han allunyat cinc mesos de les pistes fins a gener li han impedit alçar el seu vint-i-unè títol de 'Gran eslam', més que cap altre tennista masculí en la història.

Amb el seu títol ATP número 90, desfà l'empat a 20 que hi havia des de gener de 2021, entre el suís Roger Federer i el serbi Novak Djokovic, guanyador l'any passat a Melbourne davant un Medvedev que ha tornat a quedar a les portes de la glòria en el certamen oceànic.

Així, aconsegueix el seu segon Obert d'Austràlia (2009 i 2022) i l'uneix als seus 13 Roland Garros (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019 i 2020), dos Wimbledon (2008 i 2010) i quatre US Open (2010, 2013, 2017 i 2019).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 2 anys

Idò a mi el que m ha fet disfrutar aquest al·lot vejent els seus partits, no m ho lleva ningú
Enhorabona i que en guanyi molts més
Ànims i endavant
Tant de tonto
mesclant ous amb caragols serà que tenen poques feines
Valoració:0menosmas
Per Narcís, fa mes de 2 anys
Mallorquí, Rafa Nadal? El feia madrileny.
Valoració:0menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 2 anys
Si fos dona, segur que quedaria més clar que és "el millor en el seu gènere" si hi hagués homes amb més títols. Recordem que, "el millor tennista" encara representa lingüísticament els dos gèneres, i que per sobre d'ell en nombre de títols hi ha dones.
Valoració:1menosmas
Per Eduard, fa mes de 2 anys
Bon dia, tant sols felicitar a la Lisa i la Elia per els seus comentaris dons tenen tota la rao pero en aquest país encara a dia d'avui, per desgracia a les dones les deixen en un segon pla tant a nivel esportiu com a nivell laboral i en cualsevol altra ambit.
Aviam quin dia aprendrem que les dones son mes fortes que els homes, per desgracia encara hi ha molts homes que han quedat anclats a l'edat de pedra, si els homes tinguesim que parir les families nomes tindrien un fill os ho ben aseguro.
Valoració:1menosmas
Per tanmateix, fa mes de 2 anys
I, per cert, quin capdefava que és n'Alfons Godall: s'ha cobert de merda amb sa seva declaració estúpida sobre en Rafel Nadal. Tot i que no sigui sant de sa meva devoció, en David Fernández (CUP) va definir bé a en Godall: ""mediocre, miserable, misogin, masclista i xoriço"
Valoració:0menosmas
Per tanmateix, fa mes de 2 anys
Quants de dois se diuen per aquí, tant per banda des ultraespanyolistes, com d'ets altres ultres (qui se senti ofès, que si posi fulles). No sé per què punyetes s'ha de mesclar allò personal amb allò que és esportiu. Me fa s'efecte que és inqüestionable a on ha arribat en Rafel Nadal a nivell esportiu. I crec que és impresentable que se'l critiqui per ... sa seva ideologia politica? A mem si mos aclarim: en Messi, ídol de tots es barcelonistes (moltíssims d'ells, independentistes), no va tenir collons de dir ni una paraula en català. I quan no li pagaren lo que volia, no va tenir gaire problemes en deixar en es barcelonistes amb dos pams de nassos. Li va durar ben poc sa peneta de deixar Barcelona.
Idò això.
Valoració:1menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys
El más grande de todos los tiempos!
Español de Mallorca, y madridista!!
Valoració:-4menosmas
Per Pateixen d'insomni, fa mes de 2 anys
Els fatxes mitjos curts, que avui vespre han vingut per aqui a posar negatius mentres noltros dormiem, sempre estan amb la beneitura de que deim que no ens agrada en Nadal com a persona perque li tenim enveja.
Son uns pusilànimes, amb la mentalitat dels que miren Sálvame i Jugones, incapaços d'anar un poc més enllà en els seus raonaments, que s'expressen les veinades xafarderes de qualsevol bartiada poligonera de Palma,o els homes vells ordinaris que se passen el dia a dinscdel cafès dient dois .
I com que per aqui els deixen fer de tot, així anam. No ho sé jo si si aveciant trolls fatxes és la millor manera de ser premiats. Tan de bo m'equivoqui..
Valoració:0menosmas
Per Lisa, fa mes de 2 anys
S.Graft, M Court i S Williams et superant en nombre de slams, si, tres dones que el superen...o sigui que res de millor tenista del món..potser que s'ho faci mirar aquest mallorquí renegat, fatxenda!
Valoració:-3menosmas
Per Elia, fa mes de 2 anys
En primer lloc, és bo com esportista, però n'hi han de millors, hi han tres tenistes (dones) que han aconseguit més títols que ell..ara com que són dones no se'n parla... patètic el masclisme que hi ha en general! I com a persona és repel.lent, un fatxa, i un botiflerot!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente