algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Nadal torna a criticar el calendari

El manacorí va demanar que siguin els tennistes els qui decideixin si continuen jugant després de la gira asiàtica, en lloc de fer-ho obligats per defensar els punts de l'ATP

Rafel Nadal va advocar perquè els tennistes tinguin la possibilitat de poder decidir si jugar o no els últims torneigs de l'any sense haver de complir les obligacions que el seu rànquing comporta, un objectiu que fonamentalment beneficiaria les noves generacions.

En una conferència de premsa prèvia al seu debut en el Masters 1.000 de Xangai, Nadal va deixar clar que l'ideal fóra que, després de la gira asiàtica, les obligacions dels jugadors es limitassin a participar en les finals ATP (Masters); tot seguit, haurien de poder decidir si han de continuar jugant o no i tenir llibertat per participar en tots els torneigs que desitgin.

"Per mi, el calendari perfecte és aquell en què tens l'oportunitat de decidir si jugaràs o no (sense obligacions). Per mi, i ja ho he dit moltes vegades en el Consell de jugadors, és que després de l'Obert dels Estats Units es pugui jugar a Àsia durant dos o tres setmanes, com a màxim. Després el Masters i ja està", va observar Nadal.

"Pots continuar competint, si vols fins al 30 de desembre, però no en tornejos de la categoria Masters 1.000 i 500, que són els que marquen la diferència en els punts i en el rànquing. Si ets entre els primers, has de jugar-los, però també has de tenir l'oportunitat d'elegir i de competir. Si estàs lesionat i vols parar, hauries de poder fer-ho", va afegir Nadal.

Segons el manacorí, tothom estaria content amb aquest plantejament. "Perquè els que figurin darrere dels deu primers, si volen continuar jugant tindran l'oportunitat per fer-ho, de guanyar diners i punts. I si els primers volen parar no hi haurà una gran diferència en la classificació", va puntualitzar.

"No és fàcil", va argumentar Nadal, "encara que tothom pensa com jo. És difícil fer canvis en el circuit. Novak (Djokovic), Roger (Federer), altres companys i jo, que som al Consell, estam treballant per a una nova generació, no per a nosaltres", va dir l'actual número 1 del món.

"Quan aquestes decisions es prenguin, les nostres carreres no canviaran, però serà millor per als nous jugadors i jo seré feliç per aquesta raó", va dir el tennista mallorquí.

Nadal va recordar que "la victòria de la setmana passada (Tòquio) va ser molt important", per a ell. "Ara em queden tres torneigs. És l'últim esforç, l'últim intent per fer-ho tan bé com pugui en els últimes competicions de l'any", va dir.

"Tinc més confiança que abans, i per això em mantenc jugant bé en l'última part de la temporada", va observar Nadal, que a Xangai va caure en la final contra el rus Nikolai Davidenko.

Nadal va dir que la pressió és diferent, ara que hi ha tanta diferència de punts amb els seus perseguidors i té pràcticament complerts els seus objectius; "però és igual, perquè ningú no té avantatge. Ser aquí és una motivació gran i, sens dubte, vull acabar la temporada tan bé com pugui", va dir.

"En el 2009 semblava que havia de ser número 1 al cent per cent, amb una barbaritat de punts d'avantatge i, al final, vaig acabar patint per conservar el número 2", va dir. "En tennis no hi ha moment per a la relaxació", sentencià el número 1 del món.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.