• Màx: 22°
  • Mín: 13°
17°

Federer obre forat

El seu triomf al Màsters de Cincinnati li féu augmentar la diferència al capdavant de la classificació de l'ATP

La victòria que Roger Federer va aconseguir al Màsters 1.000 de Cincinnati contra el serbi Novak Djokovic li ha permès augmentar el seu avantatge al capdavant de la classificació de l'ATP. El de Basilea, que va guanyar el primer títol després de la seva paternitat, disposa de 12.040 punts pels 9.610 de l'escocès Andy Murray, que firma la segona setmana consecutiva en la segona posició del rànquing masculí. Rafel Nadal va perdre l'oportunitat de recuperar el número dos, encara que per assolir-ho hauria hagut d'endur-se el títol a les pistes de Cincinnati.
Malgrat no poder superar Novak Djokovic en les semifinals, Rafel Nadal va reduir distàncies amb el número dos del món, Andy Murray. Tot i que els dos tennistes, Murray i Nadal, arribaren a les semifinals del torneig nord-americà, l'escocès no pogué defensar el títol conquerit el 2008. Nadal només es troba a 585 punts de l'escocès.
A una setmana de l'inici de l'Obert dels Estats Units, Novak Djokovic es manté en la quarta posició amb 7.660 punts.

Safina, al capdavant

D'altra banda, en la classificació mundial de la WTA, la tennista russa Dinara Safina es manté al capdamunt després de ser eliminada en la segona ronda del torneig canadenc de Toronto, on diumenge passat la seva compatriota Elena Dementieva, que ara és la quarta del món, es va adjudicar la victòria. Dementieva va acabar per 6-4 i 6-3 en la final de Toronto amb el que podria haver estat el primer títol de l'any per a la també russa Maria Sharapova, que ocupa el número 30 de la llista. D'aquesta manera va obtenir els 500 punts que li han permès avançar un lloc a la sèrbia Jelena Jankovic, cinquena aquesta setmana. Les germanes Serena i Venus Williams es mantenen, respectivament, com a segona i tercera del món. La mallorquina Núria Llagostera ocupa la posició número 100 d'aquesta classificació.