cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Carles Moyà cau a la primera

L'argentí Eduardo Schwank elimina el tennista mallorquí de Roland Garros, que queda fora dels Jocs Olímpics de Pequín llevat que l'hi convidin

Eduardo Schwank, tennista argentí d’origen alemany que ve de la ronda prèvia, patí una contractura al meluc just el punt abans de començar el joc definitiu. No podia caminar, però guanyava el darrer set per 5-3 i gaudia del seu servei. Davant, el mallorquí Carles Moyà, guanyador de Roland Garros el 1998 i setzè favorit, esperava que el seu rival es retiràs després de remuntar dos sets en contra. Però Schwank, com un heroi i amb el suport del públic, oblidà el dolor perquè era a una passa de la segona ronda del torneig parisenc. Al final, pràcticament coix, llançà un paral·lel a la línia que eliminà Moyà a la primera per 7-6 (4), 6-2, 6-7 (1), 4-6 i 6-3 en gairebé quatre hores de joc.

La derrota de Moyà, quart finalista l’any passat, suposa un greu revés per al mallorquí, perquè necessitava arribar a vuitens de final per lluitar per un lloc als Jocs Olímpics de Pequín. Amb Rafel Nadal i David Ferrer ja classificats, Moyà no podrà superar ja Nicolás Almagro, Juan Carlos Ferrero ni Tommy Robredo, i només podria ser als Jocs si rep una invitació especial del COI.

El tennista palmesà començà el partit molt fred i es va veure sorprès per la força del jove sud-americà, que s’endugué els dos primers sets. Moyà reaccionà en la tercera mànega malgrat que estigué contra les cordes en un parell d’oportunitats, però al final continuà viu en guanyar fàcilment el ‘tie-break’. Schwank acusà anímicament la derrota en el tercer set i el mallorquí, de cada vegada més còmode amb el seu servei, empatà el matx desenvolupant el seu millor joc i forçà el desempat.

El cinquè i definitiu set estigué igualat fins que l’argentí trencà el servei de Moyà en el vuitè joc. En el cop que li donà el ‘break’ va fer un mal gest i quedà pràcticament coix. Tothom pensava que es retiraria, però després d’un massatge de cinc minuts tornà a la pista. La seva discapacitat era evident, tot i que servia i era a només un joc de ser a segona ronda. El va guanyar en blanc i eliminava Moyà, que només una vegada havia caigut en primera ronda en les seves tretze participacions a Roland Garros.

Almagro i Djokovic, OK

Nicolás Almagro, divuitè favorit, es classificà per a la segona ronda en superar el serbi Boris Pashanski per 6-4, 7-5 i 6-1, mentre que Novak Djokovic, tercer favorit, suà de valent per eliminar l’alemany Denis Gremelmayr (4-6, 6-3, 7-5 i 6-2).

D’entre els favorits, també passaren ronda l’argentí David Nalbandián i el nord-americà James Blake, mentre que la nota emotiva fou la derrota del mític Gustavo Kuerten, davant el francès Paul-Henri Mathieu, en la seva darrera participació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.