muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

La Federació de Pàdel incorpora el Punt d’Or

La Comissió Delegada de la Federació Espanyola de Pàdel (FEP) incorporarà el Punt d'Or en les seves competicions oficials en 2022, segons ha informat el mateix organisme.

«És un tema que s'havia debatut des de fa temps en l'àmbit de la Federació», ha explicat el president de la FEP, Ramón Morcillo, qui ha recordat que en una reunió de presidents de federacions territorials celebrada en novembre de 2020 «pràcticament la totalitat es va mostrar a favor d'aplicar aquest mètode de puntuació sense avantatge».

El Punt d'Or és un sistema que elimina els avantatges en els jocs i instaura la disputa d'un punt decisiu, denominat Punt d'Or, per resoldre les situacions de 40-40.

Correspon a la parella restadora, els membres de la qual no poden intercanviar les seves posicions, l'elecció del costat en el qual rebran el servei dels rivals en el Punt d'Or que atorga el joc. En el cas de competicions mixtes, l'esportista que sigui del mateix sexe que el que realitzarà el servei serà qui haurà de restar el punt decisiu.

El Punt d'Or és un mètode de tanteig sense avantatge que figura en el Reglament de Joc de la Federació Internacional de Pàdel, la normativa que serveix de base també a la FEP i al circuit professional que va decidir instaurar la seva aplicació en la temporada 2020.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.