muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

Nadal: “És una campanya contra l’esport espanyol”

El manacorí reclamà a les institucions que han de defensar la innocència de l’esport estatal davant els atacs satírics dels mitjans francesos. El número 2 del món reconegué que li molesta que es dubti de la netedat dels esportistes, després de la quantitat de controls antidopatge que es fan

26574
Nadal apareix en un dels vídeos satírics firmant un manifest de suport a Contador, però en comptes de bolígraf empra una xeringa.

Rafel Nadal va trencar ahir el seu silenci després de la polèmica desfermada pels vídeos satírics de Canal + França (els populars guinyols), en els quals s'insinua que el manacorí i altres esportites espanyols deuen l'èxit al consum de substàncies dopants. El número 2 del món va defensar la netedat de l'esport estatal i reclamà que les intitucions -Govern i federacions- siguin les que lluitin per evitar que la imatge d'aquest es vegi malmesa per l'atac mediàtic provinent del país gal.

Nadal reconegué que no ha vist els vídeos emesos pel canal esmentat, que qualificà de "reincidents", en unes declaracions recollides per IB3 Ràdio ahir a Manacor. El tennista considerà que no ho veu com un atac "personal", sinó "col·lectiu" contra tot l'esport espanyol, raó per la qual "són les institucions" les que han d'actuar en defensa de la netedat de l'esport estatal.

En aquest sentit, el manacorí recordà que no és només l'humor dels guinyols el que fa sang posant en dubte la credibilitat dels esportistes de l'Estat, sinó que "ho potencien molts altres mitjans", un fet que l'illenc troba denunciable, perquè "a Espanya els esportistes que no estan nets estan sancionats i sense competir".

"El control antidopatge està totalment professionalitzat, una altra cosa és que ens agradi la manera en què es fa, però són allà i jo enguany ja n'he passats uns tres", explicà el campió mallorquí, qui afegí que "avui tenim la tranquil·litat que tothom que competeix està net de trampes, perquè no hi ha possibilitats quan fan controls cada dia".

Rafel Nadal va demanar que aquí no es faci el mateix per venjança -"siguem una mica més correctes", digué- i que no es posi en dubte la professionalitat dels seus homòlegs gals "com ells ho fan amb la nostra".

A més, Rafel refermà les declaracions del dia anterior del seu oncle i entrenador, Toni Nadal, en les qual afirmava que no tenen cap intenció de prendre mesures legals contra el canal francès.

El secret de l'èxit

Pel sis vegades campió de Roland Garros, els factors que han portat Espanya fins al cim de l'esport mundial són "el sacrifici, l'exigència màxima i la sort de coincidir diverses generacions" que han engrandit els èxits de les anteriors.

"Amb molts menys recursos que ells [els francesos], hem aconseguit molts més èxits. Qualque cosa devem estar fent millor, i no és qüestió ni de pastilles ni de xeringues ni de res d'això, ho puc assegurar", va afirmar amb vehemència.

Finalment, Nadal va recordar que ja en té "a bastament d'entrenar cada dia i donar-ho tot en els tornejos" per ficar-se en altres guerres. Que si li molesten les insinuacions de dopatge? "Sí", però al manacorí només l'ofèn "qui pot, no qui vol". "Som molt conscient d'allò que m'ha costat arribar fins aquí, de com m'hi he esforçat i tot el que he fet per arribar on som", va sentenciar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa mes de 12 anys

A Espanya es com a aquell alumne tonto que nomès destaca en l'esport.

Valoració:6menosmas
Per Rafa Nadal, fa mes de 12 anys

Cómo escuecen nuestras victorias, jejejeje!!!

Rafa en su linea, elegante y educado, pero firme. Un ejemplo para todos los deportistas, dentro y fuera de España. No ofende quien quiere, sino quien puede.

Pobres gabachos, llevan muchos años sin ganar nada.

Valoració:1menosmas
Per Aigua de colònia, fa mes de 12 anys

Té raó en Nadal: És una campanya contra l'esport espanyol. Idò, això li passa per ser tan espanyol. És ben hora que tant ell com la seva família reflexionin i que deixin de ser peperos i del Madrid.

Valoració:13menosmas
Per Jaume 54, fa mes de 12 anys

La culpa la tiene madrid, y su orgullo nacional de la españa mesetaria,solo saben llorar,y no reconocen la payasada que ha sido el contador este.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente