algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

L'equip de rescat d'Óscar Pérez comença el descens al campament base

El mal temps i les poques possibilitats de trobar-lo amb vida han conduit a la suspensió definitiva del dispositiu de rescat

L'equip de rescat d'Óscar Pérez ha iniciat el descens des del campament base del Latok II, situat en una glacera a 4.400 metres d'altura, davant la mala situació meteorològica i després que començàs a nevar, ha informat el membre del Club de Muntanya Penya Guara, José Antonio Cuchi.

Després de contactar aquest matí amb el campament base, els muntanyencs els han informat de la "mala situació meteorològica", mentre han comentat que iniciarien el descens una vegada que intentassin recollir part del material, en funció del que es pugui o si són productes peribles, relatà Cuchi.

"Tant de bo estiguessin de tornada a Espanya en una setmana" ha confiat Cuchi per a relatar que en cas que no arribi a recollir-los un helicòpter hauran de caminar durant un parell de dies o tres fins arribar al llogaret pakistanès d'Ascore i des d'allà assolir la localitat d'Skardú després d'unes nou hores en tot terreny.

"Estan cansats i tristos i com abans arribin i puguin descansar, doncs millor", ha conclòs Cuchi en recordar que ahir es va acordar la suspensió definitiva del rescat d'Oscar Pérez a causa de l'avenç del mal temps, que impedeix continuar amb la tasca, les dificultats tècniques de la ruta, les poques possibilitats de trobar el muntanyenc amb vida i, sobretot, pel risc per a la seguretat dels portadors d'altura i dels escaladors.

L'alpinista d'Osca roman a una altura de 6.300 metres en el Latok II, de 7.108 metres d'altitud a la serralada del Karakorum, després de sofrir una caiguda fa més de deu dies després d'assolir el cim i des de llavors roman en una lleixa d'una aresta d'aquesta paret pràcticament vertical.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per T.S.F., fa mes de 14 anys
Això es molt trist, sobretot per la família d'aquest jove, quina desesperació després de tants dies, veure que abandonen sense saber si es viu o mort. fa mal només de pensar-hi
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente