nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

Sorensen fa brillar el Tour amb la seva victòria i Nocentini s'acostuma al groc

El danès, del Saxo Bank, guanya la dotzena etapa i es manté la classificació general

38316

El ciclista danès Niki Sorensen (Saxo Bank) ha signat una gran victòria a la dotzena etapa del Tour de França, que ha transcorregut entre les localitats de Tonnerre i Vittel sobre 211 quilòmetres, en culminar en solitari una llarga escapada, mentre que l'italià Rinaldo Nocentini continua vestint de groc.

Sorensen ha fet brillar la trajectòria recent d'aquest Tour, sense grans atacs ni moviments inesperats. El danès, que estava entre les apostes, ha fet una fuetada final per deixar enrere els seus companys de fuga quan només quedaven cinc quilòmetres per a la línia de meta, distància en la qual els 'ha marcat' 47 segons.

I és que el corredor danès ha compartit carretera des del quilòmetre 67 amb Pellozotti (Liquigas), Pauriol (Cofidis), Lefevre (Bouygues) Calzati (Agritubel), Föthen (Milram) i l'espanyol Egoi Martínez (Euskaltel), líder de la muntanya, que ha defensat amb èxit davant de l'italià el seu mallot de punts vermells.

Tots han anat de la mà fins a l'últim terç del recorregut, quan l'avantatge amb el pilot ascendia als 5 minuts. Tot i això, la victòria no s'ha jugat entre els set aventurers gràcies a la valentia de Calzati i el mateix Sorensen, que –sense mirar enrere– han obert una petita bretxa per 'trair-los'.

Així, quan faltaven cinc quilòmetres els seus cinc companys els han encalçat, com durant tot el dia. Ha estat llavors quan ha emergit la figura del danès Sorensen, que ha arrencat com una bala en direcció a Vittel. El nòrdic, que ja va guanyar una etapa de la Volta a Espanya el 2005, s'ha tret l'espina a la 'gran boucle', en què tantes altres vegades podria haver estat i no va ser.

Molt abans, quan l'etapa estava encara naixent i la fuga s'estava conformant, el belga Andy Schleck (Saxo Bank) i l'australià Cadel Evans (Silence) han llançat el contraatac al moviment a la part davantera del pilot.

Un atac que ha estat debades, però que ha deixat clar que la intenció dels dos corredors serà atacar tard o d'hora per acabar amb la tranquil·litat amb què viu l'Astana. Contador continua com a segon classificat a sis segons de Nocentini –qui ja s'ha acostumat al groc– i Armstrong, tercer, es manté a vuit del lideratge.

Precisament Evans, que ha volgut impedir l'escapada, ha acabat una mica endarrerit per culpa d'una caiguda, tot i que no ha perdut temps respecte als millors. L''aussie' ha entrat en meta ajudat per tres dels seus companys per una lleu relliscada. El pilot, encapçalat pel de sempre –Mark Cavendish–, ha entrat a 5.58 dels escapats.

Demà el Tour arriba a Colmar, després de 200 quilòmetres, en la que serà la tretzena etapa, de mitja muntanya. La jornada tindrà dos ports de tercera, un de primera categoria i un de dos, el coll de Firstplan, que està a només 20 quilòmetres del final.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.