algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
18°

L'Espanya es vol fer un lloc a Europa

Els Hawks d'Angers, els Rhinos d'Eindhoven i els Patriots d'Assenheim seran els adversaris de la reforçada banqueta de Pau Seguí i de Jaume Obrador a la sala Debussy, d'Angers (França)

L’Espanya afronta aquest cap de setmana un important test euroeu. Els homes entrenats per Pau Seguí i per Jaume Obrador disputen, a partir de dissabte, la primera eliminatòria de l’acabada de crear Copa de la Confederació Europea (CCE). El club de la plaça dels Patins es desplaçarà a Angers (França) i hi jugarà tres partits en dos dies. Aquesta competició continental es disputa per primer pic i hi poden participar, segons la força de les lligues estatals, els classificats entre el segon i el cinquè llocs.

Espanya és l’Estat amb més representació, amb quatre conjunts inscrits: el Cent Patins Rubí, el Guanches Tenerife i l’Alcorcón, a més del club mallorquí. Alemanya i França hi tenen tres participants cada un: els Patriots Assenheim, el Düsseldorf i el Mannheim, en el primer cas; i l’Angelt, el Grenoble i el Villenuevela-Garenn, en el segon. Completen la llista el Trieste (Itàlia), localitat designada per disputar-hi la fase final; el Salònica (Grècia), el Brussel·les (Bèlgica), el Laupersdorf (Suïssa) i l’Eindhoven (Holanda).

La fase d’Angers

L’Espanya debutarà, a la sala Debussy, enfront del club alemany amb més títols, els Patriots d’Assenheim, que tenen cinc campionats de Lliga i de Copa. El seu capità és Patric Pfannmüller, l’home amb més partits disputats en la Lliga alemanya. També hi destaquen Christina Trautmann, el suec Stefan Jonsson, Hannes Ressel i Sascha Mader. Els Eindhoven Rhinos, d’Holanda, són els actuals líders del campionat del seu país. Els jugadors són gairebé tots holandesos i se’ls considera l’equip més assequible d’aquesta lligueta, però poden donar la sorpresa.

L’Angers, els Hawks com en diu la seva afició, són lluny del líder de la Lliga gal·la, el Rethel. Tot i així, en els tres primers partits han marcat onze gols, amb Benjamin Desroches, que en té 4, com a màxim realitzador, mentre que Sebastien Juret ha fet quatre assistències. S’ha de remarcar que a la banqueta hi figura un jugador amb nom espanyol, Carlos Pérez. Quant a l’Espanya, s’ha reforçat enguany amb quatre estrangers i, a més, ha tornat al club l’internacional mallorquí Albert Tomàs.

Els quatre estrangers de Pau Seguí són l’eslovac Nejc Sotlar, un dels millors jugadors europeus; el porter italià Jean Baptiste Dell’Olio i els germans canadencs Joshua i Nate Blair. Els diaris d’Angers consideren el conjunt balear com a favorit del grup. L’Espanya disputarà el dos partits decisius dissabte, contra els Patriots d’Assenheim i els Falcons d’Angers. Necessiten un triomf i derrotar en la darrera ronda els Rhinos d’Eindhoven per poder viatjar a Trieste. I si passen com a campions de grup, encara millor. L’equip balear ha participat anteriorment en totes les edicions de la Copa d’Europa. En la de 2003/04, quedà tercer i en la de la campanya següent, subcampió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.