algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
22°

Domini africà en els carrers de la ciutat

El kenyà Peter Bomo i la russa Natalya Sokolova varen ser els grans triomfadors de la prova

Domini kenyà en la XVI Mitja Marató Internacional Ciutat de Palma, amb sotida i arribada a l'Escullera. Els atletes africans ocuparen els quatre primers llocs de la correguda, en la qual s'imposà Peter Bomo, nascut fa 20 anys a Eldoret, amb un temps d'1.02.45 hores, molt a prop del rècord de la prova de l'etíop Yerefu Birhanu (1.02.18). A continuació entraren els seus compatriotes Clement Koech (1.03.11), Cosmers Kemboi (1.05.04) i Benjamin Rotich (1.05.18).

El primer corredor espanyol va ser José Carlos Hernández, nascut fa 29 anys a Lanzarote, amb un registre d'1.07.23. El primer dels participants balears va ser el menorquí Ismael Monserrat (Xtrem Menorca), amb un temps d'1.12.24, per davant de Joan Puigserver (1.14.24).

Quinze corredors baixaren del límit fixat per l'organització per tenir dret a premis en metàl·lic, i els dos primers fins i tot accediren als premis Acciona Logística. Així, el guanyador cobrà 800 euros extra i el segon 700. Acabaren el recorregut, després de passar pels barris vells de Palma, un total de 849 atletes dels més de 1.100 inscrits.

En la correguda de les dones s'adjudicà la victòria la russa Natalya Sokolova, amb un temps d'1.15.23. Acabà 16a de la general, si bé deixà molts d'homes enrere, encara que quedà lluny del rècord d'Ana Isabel Alonso (1.13.01). Ocuparen les altres dues places del podi Beatrice Toroitich (Kenya) i l'espanyola Ana Casares.

El bomber Pep Vidal Comas, un M 30, es coronà vencedor del Campioant de mitja marató per a bombers i guàrdies de seguretat. Quedà 29è de la general, amb un temps d'1.18.51. La clau de la cursa estigué en els primers metres. Els kenyans Bomo, Koech, Kemboi i Lorenge s'allunyaren del gran grup, seguits de prop per Rotich i Hernández. Encapçalaven el grup perseguidor Fernández i Pep Toni Fornés.

Abans d'arribar a la plaça de Joan Carles I, Lorenge perdé terreny i la russa Sokolova començà a distanciar-se de les africanes. Quant a Bomo, llançà l'atac decisiu pels carrers estrets del barri vell, davant l'escultura de Nureduna.

La meteorologia favorable acompanyà els participants durant tot el recorregut. S'ha de destacar el treball de la Policia municipal durant tota la prova. L'animació a l'Escullera era absoluta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.