algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Gilbert s'adjudica la ronda mallorquina

Toni Colom va ser el gran animador en el final d'una etapa que guanyà Steegmans

J.SERRANO. Palmanova.

El belga Philippe Gilbert (Francaise des Jeux) es va adjudicar el triomf final a la XVII Volta a Mallorca després d'una darrera etapa amb final a Palmanova, que s'adjudicà el seu compatriota Gert Steegmans (Quick Step) a l'esprint i que va tenir amb el mallorquí Toni Colom (Astana) el seu gran animador.

Gilbert, guanyador de la primera etapa al passeig marítim de Palma i de la quarta amb final a Inca, va mantenir el seu lideratge en la classificació general, encara que en els darrers quilòmetres d'etapa va veure perillar el triomf per l'atac de Colom.

El mallorquí, que estava a només tres segons en la general, s'escapà en els darrers metres de l'ascensió al coll dels Tords, darrera ascensió de la jornada, amb el belga a la seva roda. En el descens del coll, el corredor de Bunyola, bon coneixedor de la carretera, va aconseguir obrir forat amb el líder de la general i arribà a tenir un marge proper als 19 segons quan faltaven poc més de sis quilòmetres per al final.

El ciclista de l'equip Astana va fer somiar els seguidors mallorquins, ja que semblava que la seva gesta podia arribar a bon port. Tanmateix les forces de Colom no varen ser suficients per evitar que el gran grup acabàs amb la seva aventura quan només faltaven tres quilòmetres per al final.

Cinc corredors varen ser cap de cursa pràcticament des del començament de l'etapa fins que Colom els va agafar davallant el coll dels Tords, a falta de poc menys de deu quilòmetres per al final. Pasamontes (Caisse d'Epargne), De la Fuente (Saurnier Duval), Verbrugghe (Cofidis), Mate (Andalucia Cajasur) i Goasinnen (Skill-Shimano).

Els cinc corredors s'escaparen durant el primer quilòmetre a la recerca del premi de l'etapa i arribaren a aconseguir un marge de 3 minuts i 45 segons en el quilòmetre 64 en el pas de la cursa per l'esprint especial de Deià. Després de passar pel coll de Sóller, Mate es va despenjar dels escapats, que en aquell moment mantenien 1:30 d'avantatge i que perderen també Goesinnen abans d'afrontar la segona pujada de la jornada al coll de Claret.

L'avantatge va començar a davallar del minut quan la correguda arribà a Esporles, ja que el Quick Step havia començat a tirar fort del gran grup. Els diferents atacs que es produïren durant l'ascensió al coll dels Tords i l'intent final de Colom per marxar del líder varen acabar amb les opcions dels tres escapats.

Després de neutralitzar Toni Colom, Philippe Gilbert també va intentar fugir del grup per sumar la tercera victòria en aquesta XVII Volta a Mallorca, però els homes del Quick Step no li permeteren i acoseguí finalment l'etapa mitjançant l'esprintada de Gert Steegmans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.