nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Mallorca rep amb tots els honors Jorge Lorenzo

El bicampió del món arribà ahir a Palma i fou aclamat per una multitud d'aficionats

67896
Jorge Lorenzo va rebre l'afecte de la multitud que l'esperava a l'aeroport de Son Sant Joan. | M.À.C.

El bicampió ja és a casa. Jorge Lorenzo va aterrar ahir a Son Sant Joan després d'haver fet escala a Barcelona, per rebre el merescut homenatge de la seva gent.A peu de pista, esperaven el nou rei del quart de litre, que va arribar acompanyat del director del seu equip Dani Amatriain, la seva mare i la seva germana, a més del conseller d'Esports i Joventut del Govern de les Illes Balears, Mateu Canyelles, i del president de la Federació de les Illes de Motociclisme, José Yuste. La fesomia de Lorenzo només tocar terra en veure l'expectació que s'havia creat per rebre'l va canviar, i un somriure de satisfacció i de seguretat d'haver fet les coses bé se li va dibuixar a la cara.

I és que més d'un centenar de moters es van desplaçar fins a l'aeroport, desafiant els niguls que amenaçaven pluja, per acompanyar Lorenzo en el seu passeig triomfal pels carrers de Palma. Però el més curiós de tot va ser que un cop va entrar dins l'edifici on va atendre els mitjans va començar a ploure. Una brusca que un cop acabada la roda de premsa ja havia acabat. «Afortunat en els circuits, desafortunats en les celebracions», va bromejar el bicampió. La Federació de les Illes de Motociclisme amb el suport del Govern, s'havien encarregat de preparar la millor rebuda per al nou campió del món de 250 cc. Entre els assistents es van repartir camisetes que posaven «Jorge Lorenzo: Bicampió del món».

Un Cadillac Eldorado descapotable de 1976, l'esperava per començar el passeig.
Al voltant de les 20.00 hores, Jorge Lorenzo arribà a la seu del Consolat de Mar, on fou rebut pel president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich.

El bany de multituds arribaria poc després, quan Lorenzo va sortir al balcó de la seu del Govern per dir unes paraules als aficionats que s'havien congregat allà per donar-li la benvinguda. Unes tres-centes persones aplaudiren la seva aparició, que va estar acompanyada per la música de la película Rocky. Lorenzo feia gestos de boxejador mentres la gent corejava el seu nom.

«Hola compatriotes!», varen ser les primeres paraules de l'emocionat pilot. «Moltes gràcies per venir. Vos vull agrair el vostre suport, perquè venir fins aquí a aquestes hores no és fàcil», digué el bicampió. «Per una persona de vint anys, aquesta rebuda és una cosa molt gran», afegí. Poc després, es pogueren sentir els crits de «Circuit, circuit!», per part dels aficionats, que reclamaven unes instal·lacions adequades per a la pràctica del motociclisme.

«Treballarem per aconseguir uns terrenys i fer el nou circuit», fou la resposta de Francesc Antich, el president del Govern. Tothom aplaudí aquestes paraules, ja que és una reclamació del col·lectiu moter des de fa molt temps. Després dels parlaments es llançaren més camisetes des del balcó. Tothom en volia una. Lorenzo no es podia llevar el somriure de la seva cara. Tornà a sonar la música de Rocky, i el pilot mallorquí es retirà a l'interior del Consolat de Mar, on l'esperava la seva mare i la seva germana. Era hora d'anar a casa a descansar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.