• Màx: 17.61°
  • Mín: 9.84°
10°

El Palma deixà satisfeta a la seva afició

El Ciudad de la Laguna, un dels conjunts punters, sempre va anar per darrere en el marcador

PALMA AM 99
LA LAGUNA 77
PALMA AQUA MÀGICA: Lou Roe (17), Feliu, Puyada (22), Rejón (16), Jackson (13) -cinc inicial-, Muya (5), Pacreu (3), Balmón (13), Schutte (10) i Veski.
12/14 tirs lliures, 21/38 llançaments de dos punts, 15/25 triples, 27 rebots (4 ofensius), 15 pilotes perdudes i 24 faltes personals. Sense eliminats.
CIUDAD LA LAGUNA: Donaldson (13), Urreizti, Rost (4), Heras (4), Javi Román (5) -cinc inicial-, González (12), Fariña (8), Detrick (18) i Coego (13).
ÀRBITRES: el català Tortella Mons i el castellanolleonès González Cuervo. Encertada actuació.
MARCADOR: 29-16, 46-42 (descans), 68-56 i 99-77 (final).

El Palma Aqua Màgica de Diego Tobalin, a més de derrotar amb claredat el Ciudad de la Laguna de Tenerife per 99-77, va convèncer, en el Palma Arena, amb uns mil espectadors a les grades. Bon començament dels mallorquins. Un parcial de 8-0, en els dos primers minuts, obligà el tècnic visitant Alejandro Martínez a demanar temps mort i canviar els sistemes defensius. Tobalina tenia molt ben estudiat l'adversari i, sobretot, la seva estrella, Jakim N. Donaldson que ahir només sumà un total de 13 punts i agafà 9 rebots, molt per sota de la seva mitjana.

Els locals varen estar encertats en els llançaments exteriors, amb 15/25 en els triples, destacant Francesc Puyada, amb 5, i Jarrius Jackson, amb 3 encerts.

En els darrer minuts del primer temps el quintet canari retallà diferències, colocant-se a només 4 punts (46-42), que Donaldson acostà en el començament del tercer quart a només una cistella (46-44).

El Palma Aqua Màgica amb un parcial d'11-0 es tornà distanciar (57-44) i controlà el partit, amb el base Francesc Puyada i Lou Roe encertats i ben acompanyats pel nou fitxatge José María Balmón, un pivot que ràpidament ha deixat oblidat M'Bengue. Els canaris varen intentar reduir, sense èxit, diferències. La solida defensa del PAM causà molts problemes als homes d'Alejandro Martínez. Només Detrick representà perill per als jugadors del Palma Aqua Màgica.

El domini dels visitants en els rebots, 27 contra 33, i especialment en els ofensius, 4 contra 15, no donà els resultats esperats pels canaris. Els mallorquins controlaren els contracops i augmentaren poc a poc la diferència en el marcador, aconseguint el base Francesc Puyada amb una cistella triple la máxima diferència de 22 punts, en el darrer alè (99-77).