algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

McCartney fou el més espavilat dels fugats

Guanyà per davant el suec Lovkvist i l'alemany Schumacher en una jornada tranquil·la pels líders

El ciclista Jason McArtney (Discovery Channel) guanyà ahir a la 14a etapa de la Vuelta, que va transcórrer entre Puerto Lumbreras (Múrcia) i Villacarrillo (Jaén), amb un recorregut de 207 quilòmetres. Una escapada fructificà i provocà que l'americà arribàs amb deu minuts d'avantatge sobre el gran grup, i per davant de Thomas Lovkvist (FDJ) i Stefan Schumacher (Gerolsteiner).

L'etapa sortí des de port Lumbreras (Múrcia) amb un bon ritme. Ben aviat, diferents ciclistes intentaren la fuga, però el grup encapçalat pel Rabobank es mostrà contundent i tallà tots els atacs.

A trenta quilòmetres de la sortida, un grup de més de quinze corredors aprofitaren l'estirada de Luis Pérez (Andalusia-Cajasur) per fugir del grup. Però poc abans del quilòmetre 80 foren capturats. Uns quilòmetres després, un altre grup, entre els quals hi havia Txente García Acosta i Xavier Zandio, ambdós del Caisse d'Epargne, juntament amb diferents corredors més, sortiren del grup i anaren incrementant el seu avantatge fins al final.

Quan faltaven vint quilòmetres per la línea d'arribada, el grup d'escapats va veure que tenia opcions de triomfs i incrementà, encara més, els esforços. L'aventura podia tenir premi i els escapats intentaren partir en solitari cap al triomf. Entre el grup de fugats, Txente García Acosta demostrà que és un gran rodador, intentà abandonar la companyia del seus companys en diferents ocasions, però sense sort. Tothom sabia que la seva roda era la bona i ningú no li permetia la menor alegria. Tot just en intentar fugir del control dels seus companys ja va ser capturat. I quan faltaven poc més de deu quilòmetres pel final, García Acosta notà el desgast que havia realitzat fins aleshores per intentar l'aventura en solitari i hagué de desistir. Es va quedar enrere. Fou quan el nord-americà Jason McArtney aprofità per obrir forat i amb una pedalada constant aconseguí arribar fins a la meta. Amb aquesta victòria, el ciclista de Hawai aconsegueix la seva primera etapa en un prova gran, als seus 34 anys. La segona posició fou pel suec Thomas Lovkvist (Francaise), a 28 segons, i a continuació passaren la resta de fugats amb l'alemany Schumacher al capdavant, a 50 segons. Viatjaven en el grup els espanyols Juan Manuel Gárate, Xavier Zandio, David García, Chente García Acosta i Haimar Zubeldia.

D'aquesta manera, el líder del Rabobank es presenta a la cita d'avui amb la muntanya amb un avantatge de 2.01 sobre el seu compatriota Efinkin i 2.27 respecte a Cadel Evans. Sastre, que anuncià la seva intenció d'atacar a Monachil, on Valverde perdé la Vuelta 2006 davant Vinokourov, es manté a la quarta posició a 3.02. Així, els grans estalviaren ahir forces. Menchov és avui líder i disposa d'un còmode avantatge, però el triomf final no està decidit. Encara queden molts quilòmetres per recórrer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.