cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 25°
25°

La gran nit dels premis més clàssics

El Lak, el Giraldilla i el Calima foren els vencedors absoluts de les tres categories

El rei Joan Carles va presidir ahir el lliurament dels premis del XXIII Trofeu Almirall Comte de Barcelona de vaixells d'època, que es va celebrar ahir horabaixa al palau de l'Almudaina de Palma.

També hi assistiren i lliuraren aquests guardons nàutics la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez; la presidenta del Parlament balear, Maria Antònia Munar; la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol; i el delegat del Govern a les Balears, Ramon Socias.

A l'acte també hi era present el màxim responsable de la institució organitzadora del trofeu, la Fundación Hispania de Barcos de Época, Emilio Espinosa, com també el conseller de Turisme del Govern balear, Francesc Buils; i la tinenta de batle de l'Ajuntament de Palma, Cristina Cerdó.

L'embarcació Lak es va proclamar vencedora en la categoria de vaixells d'època, el Giraldilla en la decClàssics i el Calima en rèpliques del XXIII Trofeu Almirall Comte de Barcelona, que ahir va finalitzar a la badia de Palma.

L'embarcació capitanejada per Roger Vanni, el Lak, va aconseguir imposar-se a l'Isla Ebusitana, patronejat per Mario Viego. Aquest darrer acabà per davant del Southern Cross, de Giselher Ahlews. El vaixell francès, varat l'any 1939, prengué el relleu de l'Altair, el vaixell britànic que s'emportà el títol l'any 2006.

En la categoria de Clàssics, el Giraldilla, de Francisco Benavente Meléndez, revalidà el títol que s'endugué en l'edició de l'any passat. Aquest títol és el tercer que aconsegueix l'embarcació de Benavente en quatre anys, ja que en l'edició de 2004 també conquerí la victòria.

El premi Esperit de Tradició va ser per al Calima, que es va imposar al Hard Ship II i al Swan Dancer, de Thomas Tillbert i de Malcom Hill respectivament.

L'acte també inclogué una menció especial per l'almirall Marcial Sánchez Barcaiztegui, en reconeixement de la seva implicació i col·laboració en l'organització d'aquesta regata de velers clàssics.

Els premis, que es concedeixen per la conservació, l'ambientació i la restauració dels velers, tot això afegit als resultats esportius de les quatres proves disputades, fan d'aquesta regata una festa de la vela clàssica a les aigües mallorquines.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.