nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

Proesa de Moyà i desgràcia per a Nadal

El palmesà eliminà el serbi Novak Djokovic i el manacorí es retirà lesionat davant l'argentí Mónaco

Cara i creu per als tennistes mallorquins en el Màsters Sèries de Cincinnati. Mentre que Rafel Nadal se n'hagué d'acomiadar lesionat i de manera prematura, Carles Moyà protagonitzà la gran sorpresa de la jornada i eliminà el flamant campió del torneig de Mont-real, el serbi Novak Djokovic en dos sets (6-4 i 6-1). El manacorí Rafel Nadal, segon favorit, va optar per retirar-se davant de l'argentí Juan Mónaco en la segona ronda del torneig de Cincinnati per uns problemes a l'avantbraç esquerre.

Mónaco vencia per 7-6 (5) i 4-1, després d'una hora i 38 minuts, quan el campió mallorquí va decidir donar el partit per conclòs arran d'unes molèsties al braç esquerre que li havien fet perdre força i precisió, i pels quals hagué de rebre massatge amb gel al final del primer set. Derrotat en semifinals del Màsters Series de Mont-real la setmana passada pel serbi Novak Djokovic, que en fou el campió, Nadal afrontava la competició de Cincinnati com a darrera prova abans de l'Obert dels Estats Units, que comença el dia 27 d'aquest mes.

En teoria, el seu primer rival a Cincinnati era prou assequible perquè el manacorí iniciàs la seva participació en aquest torneig, en el qual l'any passat va arribar als quarts de final. Juan Mónaco, botxí de Feliciano López en la primera ronda, a més de ser un dels millors amics en el circuit de Nadal, havia perdut en les dues ocasions en què s'ha enfrontat amb el triple campió de Roland Garros, i ambdues vegades per resultats contundents: 6-1 i 6-1 a Bastad 2005, i 6-1 i 6-3 a Stuttgart .

Els problemes físics de Nadal quedaren al descobert tot d'una, ja que Mónaco se sentia molt més còmode que el balear i manava en la primera mànega per 5-3 i 0-30 amb servei de Nadal. El manacorí salvà aquesta difícil situació amb dos cops magistrals i forçà després el desempat, en el qual fins i tot arribà a tenir un avantatge de 4-3. Però els problemes del braç impedien a Nadal tocar línies amb prou precisió i utilitzar el servei de manera més agressiva, i Mónaco va fer servir amb habilitat la seva volea per guanyar aquest parcial en el tram final.

Després d'aquesta mànega, Nadal va demanar assistència mèdica, i el fisioterapeuta del torneig li aplicà un massatge amb gel per intentar alleugerir el problema. El mallorquí perdé el servei inicial, senyal inequívoc que el dolor persistia, i va veure que Mónaco es distanciava fins al 4-1, moment en el qual decidí finalment abandonar.

Poc després de la retirada de Nadal, Carles Moyà entrà en acció i protagonitzà la gran sorpresa de la jornada, ja que derrotà el serbi Novak Djokovic, que havia tombat el manacorí i el número 1 del món, el suís Roger Federer, per proclamar-se campió del Màsters Sèries de Mont-real. El tennista palmesà només necessità una hora i un minut per superar el seu rival per un contundent 6-4 i 6-1. Moyà fonamentà la seva victòria en la solidesa del seu servei i en l'efectivitat en els punts de break "quatre de quatre. Al mallorquí li bastà un trencament de servei per adjudicar-se la primera mànega per 6-4. Djokovic, menys inspirat que altres vegades, acusà el cop psicològic i en el segon set va ser una jugueta en mans de Moyà. En la tercera ronda, el tennista mallorquí es veurà les cares amb l'argentí Juan Martín del Portro, que eliminà l'alemany Philipp Kohlschreiber per 6-1, 2-6 i 6-4.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.