• Mín: 13.08°
22°

La pluja ajorna el partit de Nadal

El jugador mallorquí servia per guanyar el partit quan el joc s'aturà

El tennista mallorquí Rafel Nadal servia per assegurar-se la seva presència als quarts de final del torneig de Queen's quan la pluja va parèixer novament a Londres i el seu partit davant el bielorús Max Mirnyi va haver de ser suspès fins avui amb el resultat favoriable al manacorí de 7-6 (3) en el primer set i 5-3 en el segon. Nadal havia aprofitat a la perfecció la primera aturada provocada per la pluja després d'haver-se disputat la primera màniga en el joc de desempat. Molt ferm des del fons de la pista i amb un gran percentatge de primers, el balear aprofità les seves dues primeres bolles de trencament en tot el partit en el quart joc per aconseguir el trencament i encarrilar el partit. El campió de Roland Garros va passar molt poca pena amb el seu servei i quan es disposava a tancar el partit amb 5-3 en el seu favor apareixeren les primeres gotes sobre l'herba de Queen's i ràpidament Mirnyi es va negar a continuar jugant. Ara ambdos tennistes hauran de tornar avui a la pista per dirimir el resultat d'aquest partit.

Prèviament el xoc va estar marcat per la igualdat perquè en la primera màniga cap dels dos va disposar de cap opció de trencament. En la mort súbita, Nadal va demostrar la seva major varietat de cops per col·locar-se amb una renda (6-1) quasi definitiva encara que el bielorús mai no va davallar els braços i reduí les diferències fins el definitiu 7-3. També es va suspendre per la pluja el partit entre el croat Ivan Ljubicic, cinquè favorit, i el francès Nicolas Mahut, del qual sortiria l'hipotètic rival de Nadal. El balcànic lidera el partit per un tanteig de 4-3 en el primer set. D'altra banda, el nord-americà Andy Roddick, vencedor en tres ocasions del torneig londinenc, va complir amb els pronòstics i superà el britànic Alex Bogdanovic per 4-6, 7-6 (5) i 6-4. El nord-americà va haver d'esforçar-se amb el seu servei, 22 aces, per col·lar-se en els quarts, encara que va haver de recórrer a l'«ull de falcó» en el tie break (5-5) per encarrilar la seva victòria davant un rival que va estar a dos punts del triomf. El xilè Fernando González també es va classificar per a quarts de final en eliminar el jugador nord-americà Robby Ginepri en dos sets. González es va imposar de forma clara en el primer per 6-2, mentre que va haver de patir més en el segon (7-5).