algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Nadal s'adapta bé i passa ronda

Superà sense dificultats l'argentí Juan Martín del Potro per 6-4 i 6-4

Rafel Nadal evidencià una eficaç adaptació a l'herba i, sense perdre ni una sola bolla del seu servei, superà l'argentí Juan Martín del Potro (6-4 i 6-4) i avança a la segona ronda del torneig de Queens, on ara l'espera el bielorús Maxi Mirnyi. Nadal perdé dimarts amb Feliciano López com a parelle de dobles, però ahir demostrà haver-se adaptat bé de l'arena a l'herba. En poc més d'una hora ventilà el seu compromís de segona ronda davant Del Potro, que ja havia tombat en l'estrena de Roland Garros. «El canvi de terra a herba és gros, però m'hi sent bé. La final de l'any passat a Wimbledon suposà una enorme dosi de confiança per a mi i em sent bé en aquesta superficie», manifestà Nadal després del partit. El tennista mallorquí trencà el servei de l'argentí en el novè joc del primer parcial i guanyà el primer set. Després, en la primera oportunitat de la qual disposà, li tornà a trencar el servei en el segon set i sentencià el duel. Això no obstant, Del Potro ni tan sols tingué ocasió de rompre el servei de Nadal, que es mostrava intractable quan treia.

«Del Potro ha començat servint bé, però després ha baixat un poc la seva eficàcia i jo he pogut restar millor. Estava tranquil, perquè amb el meu servei guanyava amb facilitat els jocs. I això és molt important, sobre tot en herba», reconegué Nadal, finalista l'any passat a Wimbledon, on perdé amb el suís Roger Federer. El número dos del món s'enfrontarà ara amb el bielorús Max Mirnyi, que superà el francès Gael Monfils en tres sets (6-7 (2), 6-2 i 7-5). El tennista de Minsk, actualment 58è del món, ha deixat enrera, als seus trenta anys, les seves millors estadístiques com a tennista. Arribà a ser el número 18 del món l'any 2003, quan aconseguí l'únic títol que té en el seu palmarès, el torneig de Rotterdam.

Consumat jugador de dobles, amb un solvent servei i amb un eficaç joc a la xarxa, arribà a disputar la final del Màsters Series d'Stuttgart el 2001 i la dels torneigs de Memphis i Nottingham el 2005, quan intentà reconduir les xifres de la seva carrera. El seu tennis, sotmès a la inspiració, no té la regularitat del de Rafel Nadal, que ja el derrotà el 2004, en el torneig de Dubai, jugat sobre pista ràpida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.