algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Avui pot caure la segona

Llaneras lluitarà per renovar el títol en la prova americana, en la qual formarà parella amb Carles Torrent

Amb el bon regust de la medalla d'or conquerida ahir en la prova de puntuació per Joan Llaneras, el Palma Arena viurà avui una jornada molt emotiva amb la disputa de la prova Americana, en la qual el porrerenc defensarà el títol que hi aconseguí l'any passat formant parella amb al tràgicament desaparegut Isaac Gálvez, en el Mundial que es disputava a Bordeus. El record del ciclista català, que perdé la vida a finals del 2006 mentres disputava aquesta mateixa especialitat en els Sis Dies de Gant (Bèlgica), serà més present que mai al velòdrom palmesà, que vuirà avui la jornada de cloenda del Campionat del Món de Ciclisme en Pista.

Llaneras formarà parella en aquesta ocasió amb Carles Torrent, corredor català del Viña Marga Copru, i tal com reconegué el ciclista mallorquí dies enrera en una roda de premsa, les opcions de medalla del tàndem espanyol no són gaire clares. Malgrat tot, el fet de córrer a casa i davant un públic entregat, els pot donar ales. Aquest canvi de parella afectarà sense cap dubte l'estratègia del duet Llaneras-Torrent durant la prova. «Tot serà diferent i haurem de sortir a fer un tipus de cursa que fins ara no estàvem acostumats a disputar», comentà el ja set vegades campió del món. Referint-se al seu company, assenyalà que «Carles ha demostrat durant el darrer any que s'ha guanyat el dret de disputar aquesta prova, i que està en condicions de fer-hi un bon paper».

Quant a l'estat de forma del campió mallorquí, Llaneras es mostra molt satisfet de la seva preparació i ha reconegut en diferents ocasions que es troba en un dels seus moments més dolços.

Els principals rivals en la lluita per les medalles seran el duet suís integrat per Bruno Risi i Franco Marvulli i la parella argentina que formen l'incombustible Esteban Curuchet i Walter Pérez, que també acompanyaren el tàndem espanyol en el pòdium de Bordeus.

Llaneras assenyalà així mateix que «belgues, danesos, holandesos, alemanys i anglesos també donaran molta guerra».

El corredor balear, a més del títol conquerit el 2006 en terres franceses, també es penjà la medalla d'or de la especialitat Madison en els mundials de 1997 i 1999 i conquerí la medalla de plata el 2001 i el 2002.

Avui Joan Llaneras té una nova oportunitat de fer créixer la seva llegenda en una prova que no té cap secret per a ell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.