algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

La Federació kazakhstanesa torna a insistir que l'Astaná serà al Tour

L'equip, en què corre Vinokourov, presentà un recurs davant el TAS

La Federació Kazakhstanesa de Ciclisme anuncià ahir que l'equip espanyol Astaná i el seu líder, el kazakhstanès Alexandre Vinokourov, «participaran en el Tour de França siguin quines siguin les circumstàncies que en derivin», segons assenyalà el vicepresident, Nikolai Proskourine.

Dilluns, el Tour de França exclogué l'equip espanyol per la trama de dopatge investigada en el marc de l'anomenada «operació Port», cosa que provocà el recurs de l'Astaná al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS).

El ciclisme és un esport molt popular al Kazakhstan i el president de la Federació, Danial Akhmetov, és el primer ministre del país.

El TAS anuncià que molt possiblement tractarà dijous del cas de l'Astaná, exclòs de la ronda francesa per la seva presumpta vinculació amb els fets investigats en l'operació Port contra el dopatge a Espanya, segons indicà Matthieu Reeb, secretari general de l'organisme.

«He mantingut contactes amb les dues parts, el Tour de França i Active Bay, i esper la sol·licitud oficial d'arbitratge d'ASO -Societat del Tour-», afirmà Reeb. Segons aquest dirigent, «un àrbitre del TAS hauria de ser nomenat dimecres (avui) per una audiència que es reunirà dijous». La solució se sabrà divendres.

Ullrich
El director esportiu de l'equip alemany T-Mobile, el belga Rudy Pevenage, no vol parlar quant als suggeriments del diari espanyoEl País respecte de la xarxa de dopatge al voltant del metge esportiu Fuentes i de Manolo Sainz, exdirector de l'equip Liberty Seguros, i que hi relacionen el seu deixeble Jan Ullrich.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.