nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

Mira Prim s'adjudicà el triomf neta

El control antidopatge que se li practicà a l'egua donà negatiu

Mira Prim «va córrer totalment neta i va guanyar de forma justa». El control antidopatge que li fou practicat a l'egua que s'adjudicà la victòria del Gran Premi Nacional de Trot, celebrat el passat 21 de maig a Son Pardo, i que apareixia morta deu dies després certifiquen que el triomf aconseguit per l'exemplar, menat per Uli Schneider, va ser legal.

Així ho va confirmar ahir el president de la Federació Balear de Trot (FBT), Andreu Artigues, que, després de la consternació que va ocasionar la repentina mort del trotó la setmana passada, es congratulà de poder notificar que els resultats del control antidopatge havia estat negatiu. «Els resultats oficials dels anàlisi que s'han practicat a l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica de Barcelona -un laboratori homologat per la Unió Europea per a controls antidopatge-, han donat negatiu i confirmen que Mira Prim va córrer totalment neta i va guanyar el premi de forma justa».

S'ha de recordar que Mira Prim, una egua entrenada per Toni Frontera i propietat de les quadres Es Trenc de Campos, aparegué morta deu dies després d'haver conquerit el Gran Premi, causant una gran revol en el món del cavall. El veterinari Carlos Porra va assenyalar un còlic com a causa de la mort, però ja havia un dubte seriós sobre la validesa del triomf.

Acompanyat pel director general d'Esports del Govern, Josep Lluís Ballester, i el president de l'Institut Hípic de Mallorca, Nicolau Tous, Artigues també aprofità l'ocasió per sortir en defensa de l'entrenador de l'egua, Toni Frontera, que, segons explicà, ha estat víctima d'una confusió. «Mai s'ha detectat plasma a les seves quadres sinó un medicament, una cataplasma d'argila que no té res a veure amb substàncies prohibides», precisà.

Tot i que el president de la FBT afirmà que «en el món del cavall no hi ha droga circulant d'adalt a abaix», no va poder esgrimir arguments «ni científics ni esportius» per explicar el motiu pel qual dos dels tres últims guanyadors del Gran Premi, així com altres participants, varen morir dies després de la cursa. Però «sense proves no puc afirmar que hi ha una mà negra darrere», destacà. El que si va voler remarcar Artigues és que des de l'any 1997 la Federació realitza controls antidopatge de forma regular. En aquest temps «s'ha realitzat prop de 290 controls i només s'han donat quatre casos positius», explicà. En opinió del president aquest indicador «ens permet estar convençuts que els nostres entrenadors actuen de forma correcta» i dins de la legalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.