algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°

Triomf de Mira Prim

L'exemplar de Campos, menat per Uli Schnieder, superà en un final ajustat Melicotó d'Arc i Magistral

91540
Uli Schnieder, entre Maria Antònia Munar i Nicolau Tous.

Mira Prim, menat per l'alemany Uli Schnieder, s'adjudicà el Gran Premi Nacional. Espectacular! Senzillament, excepcional. Els 2.200 metres de la prova més clàssica del trot balear posaren dempeus la tribuna de Son Pardo, que vessava de gent, gairebé des del primer revolt. Uli Schnieder, que ja guanyà fa dos anys el Gran Premi amb Jack Daniels, repetí ahir victòria amb un cavall de Campos -Mira Prim-, que era un dels exemplars amb més opcions en una prova que presentava ahir una àmplia nòmina de candidats. Tot just acabar, es complí el ritual i, mentre la tribuna ovacionava Mira Prim i Uli Schnieder, les primeres botelles de cava perdien el tap.

La segona posició fou per a Melicotó d'Arc, menat per Joan Antoni Riera, i la tercera posició se l'adjudicava Magistral -també de Campos- amb el seu propietari Antoni Valls sobre el cabriol. A continuació, Martiks Blai (A. Tur) i Mon Blai (J. Bauzà).

La correguda fou espectacular, de les més emocionants dels darrers anys, ja que foren diversos els poltres que ocuparen el cap i la corda durant la prova. D'entrada, la gran incògnita era saber si Magistral, un dels exemplars amb possibilitats i que sortia amb el dorsal número 1, aconseguiria el cap i la corda. Magistral, que havia patit un accident vuit dies abans, arribà a la prova en bones condicions, però no fou el més ràpid darrere l'autostart. Mylady, menada per Gabriel Pou, fou el primer líder, seguida de Max Fortuna PV (A. Frontera), Madison West (J.C. Rotger) i Miskilate Tirety (J.C. Audebert).

En la sortida del primer revolt, Max Fortuna PV ocupava el primer lloc, mentre que Mylady era segona per davant de Miskilate Tirety, Maya Eli i Madison West. El grup rodava compacte i gairebé no hi havia encara descartats. Quan faltaven 1.500 metres per acabar, Miskilate Tirety anava primera, mentre que Max Fortuna PV ocupava el segon lloc. Sonà la campana per indicar que just restava una volta per al final i Miskilate Tirety encapçalava el grup, seguida de Martiks Blai, un dels grans favorits, i de Magistral. La prova era ben oberta, i qualsevol resultat era encara possible. A l'entrada de la darrera corba, el murer Martiks Blai era primer, just per davant de Magistral, Mira Prim i Melicotó d'Arc. La darrera recta fou sensacional. Uli Schnieder no es torbà a situar-se en primer lloc i aconseguí el triomf. Just darrere entrà Melicotó d'Arc i a continuació Magistral. Martiks Blai arribava quart, just per davant de Mon Blai i de Madison West.

El Gran Premi Nacional havia acabat i la festa ja s'havia desfermat entre els partidaris de Mira Prim. L'alemany Uli Schnieder demostrà la seva vàlua, no tan sols com a menador, sinó que tot just baixar del cavall també aprofità la presència del micròfon d'Ultima Hora Punto Radio per felicitar Antoni Frontera, preparador de Mira Prim. «El mèrit és d'Antoni Frontera, que n'és el preparador. Jo, just he pujat al cabriol i he dirigit Mira Prim», explicà Schnieder. I tot seguit destapà el cava, en començà a regar els aficionats i cedí la botella a Frontera perquè continuàs la festa.

Ningú no es movia encara de la tribuna, quan la presidenta del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar, escortada per Nicolau Tous, president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca, entregà a Uli Schnieder el trofeu que acredita Mira Prim com la guanyadora del Gran Premi Nacional.

Però la prova estel·lar no era l'únic punt d'interès de la jornada. La clàssica premi Sencers i Egües resultà també espectacular. El triomf correspongué a Suitable Rose (1.15.5), menat per Joan Antoni Riera, que superà amb autoritat Hioco de Tartifume (1.16.0), Jump in the River (1.16.2) i Hog Dog de la Rive (1.16.3). D'entrada, Dikan Lundtoft, un dels grans favorits, fou el més ràpid i agafà el cap i la corda. A continuació, s'hi col·locaren Suitable Rose i Captain Cook. Quan mancava una volta per a la conclusió, el debutant de la quadra Can Tanca, dirigit per A. Adrover, encapçalava el grup, seguit per Capricorns Gal i per Dikan Lundtoft. Ja a la darrera recta quedà clar ben aviat que Suitable Rose guanyaria amb autoritat, com així va ser. Hioco de Tartifume, també sense dificultats, entrà segon per davant Jump In the River i Hot Dog de la Rive.

En el premi Quiralda, reservat a exemplars nacionals, el triomf fou per a Jixon de France (1.18.2), que superà Gina Pride (1.18.2) i Jana Blai (1.18.2). Els darrers mil metres de cursa foren espectaculars, ja que Jana Blai travessà la línia de meta en primera posició per davant de Herald SN i de Gina Pride. Jana Blai aconseguí un avantatge important i era evident que seria el guanyador si era capaç de mantenir el ritme. No va ser així i a la darrera recta, en un final prou emocionant, fou superat per Jixon de France i per Gina Pride.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.