algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Madrid inicia avui l'assalt a la desena

Els blancs comencen la seva participació europea contra l'Olympique de Lió, líder de la lliga francesa

El Reial Madrid inicia l'assalt a la desena Copa d'Europa contra una de les revelacions del futbol europeu en les últimes temporades, l'Olympique de Lió, després de ser derrotat contra tot pronòstic pel Celta en la darrera jornada de Lliga.

Vanderlei Luxemburgo, tècnic del conjunt blanc, acudeix a la cita a França amb les baixes de Zinedine Zidane, lesionat, i Ronaldo, sancionat. També té els dubtes de Raúl González, Francisco Pavón i David Beckham.

A més, el joc desplegat per l'equip contra el Celta, al marge d'errades arbitrals, ha sembrat certs dubtes a les primeres passes de l'equip després de l'arribada de molts reforços aquesta temporada.

La principal rau en l'estil de joc que vol implantar Luxemburgo, a l'estil de la selecció brasilera. Aquesta manera de jugar, tot just amb presència a les bandes i amb el ja batejat com a «quadrat màgic», no sembla haver estat assimilada pels seus futbolistes.

Al marge de discussions tàctiques, el partit servirà per al debut a la Lliga de Campions de Robinho, l'última perla del futbol brasiler. L'atacant sud-americà jugarà a la punta d'atac al costat de Raúl, qui molt probablement arribarà a temps malgrat les seves molèsties.

Amb el dubte de Francisco Pavón, tot fa indicar que Sergio Ramos podrà debutar també a la màxima competició continental al costat d'Iván Helguera al centre de la defensa.

Al centre del camp el tècnic sud-americà podria blindar-se per contrarestar el poder físic del rival, tot supeditat a la presència o no de David Beckham. En cas de no arribar-hi a temps, Pablo García o fins i tot Diogo poden tenir la seva oportunitat.

Per la seva part, el conjunt francès, que va fer una exhibició física la passada temporada a Europa, es presenta com la major amenaça dels blancs en aquesta primera fase.

Malgrat la baixa de Michael Essien, clau al centre del camp lionès la campanya anterior i ara al Chelsea, el conjunt de Gérard Houllier s'ha reforçat bé amb jugadors com ara Pedretti o John Carew, ex del València.

Precisament és el centre del camp on l'extècnic del Liverpool considera que es trobarà la clau d'aquest partit. Qui tingui la pilota tindrà molt camí fet, segons Houllier. És allà on futbolistes com ara Diarra, el mateix Pedretti o la màgia del brasiler Juninho Pernambucano tindran molt a dir.

En atac, el tècnic francès no ha revelat si formarà amb Carew i Fred, qui va anotar dos gols en l'última jornada de Lliga, fet que va valer al seu equip continuar a la part més alta de la classificació francesa. Amb el dubte del central brasiler Cris, que es va lesionar en el darrer partit de Lliga contra el Mònaco, tot fa indicar que finalment arribarà a temps per aturar Robinho i companyia. «La seva presència està al cinquanta per cent, però hi ha futbolistes que jugarien fins i tot amb crosses», digué.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.