algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Rafel Nadal s'acomiada de Nova York

El manacorí cau eliminat en la tercera ronda de Flushing Meadows davant el nord-americà James Blake


Rafel Nadal s'acomiadà ahir del seu somni de guanyar l'Open dels Estats Units d'enguany, però ha mostrat maneres que li asseguren grans èxits en aquest Grand Slam en el futur.

El segon favorit no pogué amb el nord-americà James Blake, molt més habituat en aquest tipus de superfície, que possiblement va realitzar un dels millors partits de la seva vida per eliminar el segon jugador del món per 6-4, 4-6, 6-3 i 6-1 en dues hores i mitja d'intens joc.

No començà bé Nadal el partit, com si esperàs, i això davant un rival tan ofensiu com el nord-americà es paga car. Es limità a conservar el seu servei en els primers jocs mentre que Blake feia el mateix, però amb molta més comoditat. Amb 4-4, es produí un dels dos factors decisius perquè el mallorquí perdés el set. Blake li guanyà el servei i es disposava a treure per guanyar. Amb 4-5 Nadal es defensà com només ell ho sap fer, però una decisió polèmica del jutge de pista donà la tercera pilota de set al jugador de color. Blake no ho va desaprofitar i s'endugué el primer set entre les protestes del campió de Roland Garros.

Després, Nadal sortí disposat a jugar més ofensiu i a demostrar al seu rival i al públic que volia guanyar el partit. Començà a jugar més ofensiu, sense esperar les errades del rival, i en un tres i no res es posà 2-0 gràcies a un «break». Però el número 2 del món va perdre el seu següent servei i l'important avantatge que suposa això quan es juga a pista dura.

El segon set semblava dur el camí del primer, Nadal jugava massa al fons de la pista, i un «break» podia ser decisiu. I aquest va caure del costat del campió de Roland Garros en el novè joc (5-4) i després amb un joc en blanc s'endugué el set i igualà d'aquesta manera el partit.

El tercer set s'iniciava bé per al mallorquí, que s'avançà 2-0, però el seu servei li tornà a jugar una mala passada i de seguida cedí aquest avantatge per dues vegades i això fou clau perquè Blake guanyàs còmodament per 6-3. El quart i darrer set no tingué història. El jugador local, amb el suport del públic i la confiança d'un tennis molt per damunt del seu nivell, superà Nadal amb un contundent 6-1. Incomprensiblement, Nadal s'allunyà del seu tarannà lluitador en aquest set i amb el cap baix abandonà la pista central. I és que poques vegades el manacorí ha ofert tan poca resistència en un set. El seu duel en una final d'un gran torneig davant el suís Roger Federer haurà d'esperar de moment.

En els altres partits corresponents a la tercera ronda del torneig, el xilè Nicolás Massú passà ronda davant el suís Stanislas Warinka en guanyar per 6-4, 6-3 i 6-0, mentre que el francès Richard Gasquet, tretzè favorit, ja es troba en els vuitens de final del torneig en superar, en un gran partit, el croat Ivan Ljubicic (3-6, 7-6, 6-7, 6-3 i 6-2).

La russa Elena Dementieva, sisena favorita, i la belga Justine Henin-Hardenne, setena cap de sèrie, compliren amb els pronòstics i es convertiren ahir en les primeres vuit-finalistes del quadre femení de Flushing Meadows en derrotar, respectivament, la russa Anna Chakvetadze (6-1, 4-6 i 7-6) i la sud-coreana Cho Yoon-jeong (6-0 i 7-6). La suïssa Patty Schneyder, cap de sèrie número 11, es desfé també còmodament de la japonessa Shinobu Asagoe per 6-1 i 6-3.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.