nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Consorci del Joc Hípic reprèn el concurs per adjudicar la lototrot

Decidí obrir el procediment negociat i el joc hípic serà una realitat l'agost

El Consorci del Joc Hípic, reunit ahir dematí al Consolat de Mar, decidí resoldre el concurs de la lototrot i promotrot convocat per l'anterior Govern -i que fou declarat dessert- mitjançant un procediment negociat.

En primer lloc, els membres del Consorci prengueren possessió, ja que encara no ho havien fet des que s'inicià la legislatura. Els tres representants del Govern de les Illes Balears són el president Jaume Matas, la vicepresidenta Rosa Estaràs i el conseller d'Interior José María Rodríguez, mentre que del Consell de Mallorca formen part del Consorci la presidenta Maria Antònia Munar, el conseller d'Obres Públiques Antoni Pascual i el president de l'Institut de l'Esport Hípic Nicolau Tous.

Una vegada adoptada la decisió d'obrir el procediment negociat, el Consorci parlarà amb diferents empreses -com més millor- per resoldre el concurs. Així, la lototrot i la promotrot es convertiran en una realitat ben aviat. En aquest sentit, la intenció del Consorci és inaugurar el sistema i que s'hi pugui jugar per primera vegada amb motiu del Campionat d'Europa de joqueis que tindrà lloc a Son Pardo el pròxim mes d'agost. A la conclusió de la reunió, tant Jaume Matas com Maria Antònia Munar explicaren les decisions adoptades.

«Tant com a presidenta del Consell de Mallorca, com a responsable de l'hipòdrom de Son Pardo, avui és un dia de satisfacció perquè s'ha arribat a un acord en el Consorci del Joc Hípic, que com sabeu formam el Govern i el Consell de Mallorca, per tirar endavant la lototrot, que va quedar aturat la passada legislatura i que és la solució definitiva pel trot com esport i també ha de ser un suport important pels nostres pagesos... Per tant, avui comença una nova etapa... Esperam que es pugui treure endavant el tema del joc i sigui possible tenir recursos econòmics per als nostres cavalls», explicà Maria Antònia Munar.

Les condicions del concurs es veuran modificades, tota vegada que fou declarat desert. Interrogats sobre la possibilitat que no es permeti la instal·lació de màquines a bars i restaurants, Munar es limità a assenyalar que cercarien el consens i intentarien evitar problemes. És a dir, que es limitarà la instal·lació de màquines als bars. «És un procediment que està obert... Des del Govern, des del Consell el que volem és que no hi hagi problemes i que sigui el més consensuat possible en tota la societat, que doni solucions al món del trot, sense crear problemes en altres àrees», assegurà Munar.

El president del Govern, Jaume Matas, assegurà que s'intentarà que amb la resolució del concurs els problemes del trot quedin resolts. «Bàsicament, la decisió que s'ha adoptat avui al Consorci és de caràcter administratiu. S'ha decidit obrir el procés d'adjudicació negociada del concurs que en el seu moment va convocar el Govern del Pacte... S'obrirà a la participació del màxim nombre d'empreses possible amb la voluntat de consensuar al màxim la solució, però complint els nostres objectius. És a dir, ajudar l'esport i el finançament del camp... La decisió d'avui ha estat resoldre aquest concurs en el sentit d'obrir un procés negociat sense publicitat que pugui resoldre d'una vegada per totes aquesta qüestió...», explicà Jaume Matas.

El termini perquè la lototrot i la promotrot siguin una realitat és encara un misteri. Dependrà, en primer lloc, de la rapidesa de les negociacions. Jaume Matas no precisà el termini, malgrat que explicà que serà ràpid. «Pensam que pot ser una qüestió ràpida, un parell de mesos», digué. I és que la intenció del Consorci del Joc Hípic és que, com a mínim, es puguin inaugurar algunes màquines a l'hipòdrom de Son Pardo amb motiu de la disputa del Campionat d'Europa de joquei que tindrà lloc l'agost.

Innovacions Informàtiques de Balears fou l'única empresa que es presentà al concurs, però el Consorci considerà que no era solvent. Així, i malgrat estar participada en un cinquanta per cent per la multinacional Cirsa i presentar posteriorment un aval milionari, el concurs fou declarat desert.

En aquest sentit, tot fa pensar que si ara es prohibeix la instal·lació de màquines a bars i restaurants, limitant així les possibilitats de negoci, les empreses interessades no seran moltes. En tot cas, la intenció del Consorci durant el procés negociat és parlar en com més empreses millor. Innovacions Informàtiques continua interessada en el concurs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.