algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Espanya elimina Holanda de la Davis i ja és a les semifinals

Juan Carlos Ferrero, que superà Verkerk en cinc sets, donà a Espanya el punt definitiu que fica el combinat estatal en semifinals

67572
Ferrero, Moyà i Nadal agraeixen el suport del públic que acudí ahir a la plaça de toros de Palma.


Tot i que amb alguns problemes més dels prevists, Espanya confirmà els pronòstics i firmà el seu accés a les semifinals de la Copa Davis, derrotant a Holanda per un total de quatre punts a un. Després de les dues victòries de divendres, i vista la superioritat que la parella Rafel Nadal-Tommy Robredo havien demostrat en la segona jornada, interrompuda a causa de la pluja, pareixia que el combinat estatal ja només havia de rematar la feina.

Però les coses es varen tòrcer en el primer envit. Nadal i Robredo no oferiren el mateix nivell que dissabte i foren fulminats pels seus rivals amb un doble 6-2 que capgirava el partit.

En una reedició de la final de Roland Garros de l'any passat, Juan Carlos Ferrero tenia l'oportunitat de donar el punt definitiu a Espanya per no haver de forçar un cinquè partit. I el tennista valencià va començar molt bé, amb un break en el primer joc i guanyant en blanc el seu servei, per endur-se així la primera mànega per 6-4. Tot feia pensar que la victòria del d'Ontinyent no es faria d'esperar, però en el segon set Ferrero va començar a tenir problemes per guanyar el seu servei, i li costava molt tornar les pilotades de Verkerk. Tot i això l'espanyol va aguantar el servei fins a forçar la «mort súbita», en la qual l'holandès s'imposà per pegar així un cop moral a Ferrero, que va perdre el tercer set per 4-6.

Verkerk basava tot el joc en les seves principals virtuts: un servei potent i els cops des del fons de la pista. El número u espanyol no trobava la manera de rompre aquesta espiral en la qual havia entrat i que feia presagiar el desenllaç pitjor.

El quart set no tingué història fins al setè joc. En els sis anteriors, els dos jugadors havien guanyat el seu servei sense gaire complicacions, però va ser en aquesta mànega, amb 3-3 al marcador, quan Verkerk aconseguí trencar el servei del valencià, que va respondre de manera idèntica en el vuitè. L'holandès aconseguí així mateix un break que li donava avantatge 5-4 i quedava a un sol joc de sumar el segon punt per al seu país. Però Juan Carlos Ferrero va treure el millor de si mateix per acabar anotant-se aquesta mànega per 7-5 davant d'un rival que ja començava a acusar el cansament d'haver jugat tres partits en 48 hores. Per ventura aquest factor va ser determinant perquè el cinquè set fos un passeig per a Ferrero, que amb un Coliseu entregat va trencar tot d'una el servei de Verkerk per acabar imposant-se per 6-1. D'aquesta manera, sumava així el tercer i definitiu punt per a Espanya.

Juan Carlos Ferrero reconegué que els seus enfrontaments previs amb Martin Verkerk havien estat «una bona referència» i que «tornar així a una competició com la Copa Davis és molt positiu: he lluitat per cada pilota i m'he sentit bé i ho valor positivament», afirmà el número u espanyol. Ferrero reconegué que «el suport del públic ha estat important, perquè m'ha animat en els moments més difícils, que és quan el jugador més ho necessita». Segons ell «Verkerk ha jugat molt bé, i ha demostat tenir un bon nivell físic, però el fet de jugar en camp propi ens ha ajudat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.